wipp Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 dstorm, powiedz mi uprzejmie, gdzie mam wejś do menu aby sprawdzić jaki obecnie mam ten soft. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dstorm Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Można to sprawdzić w Menu: angielskie: Navigation : * Settings : System Information : Configuration i sprawdzamy linijkę SW Number: niemiecki: Navigation : * Einstellungen : Systeminformation : Konfiguration i sprawdzamy linijkę SW Nummer: francuski: Navigation : * Configuration : Information systeme : Configuration i sprawdzamy linijkę Version logiciel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyTeksass Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam! Jestem tu nowy no i nie o Meganke czy o Scenica mi chodzi. Konkretnie o Vel Satisa a jeszcze konkretniej o navi Carminata. Kolega dstorm pisał o sprawdzaniu softa i sprawdziłem 4.25!!!! Jak zaktualizować a właściwie skąd zassać? Rok produkcji mojej Versalki 2003 Carminat 8000. :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soplicy Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Witam, Intensywnie poszukuje plyt z mapami Polski (chyba to nr. 4) do nawigacji Carminat 1. Plyty maja oznaczenie A27 (lub nowsza A28) - sh3. Kiedys mozna bylo te pierwsza sciagnac z neta bez problemu - teraz widze za na osiolku brak zrodel (nie ma calosci plyty nr. 4). Byc moze ktos z szanownych forumowiczow takowa posiada i chcialby sie podzielic. pozdrawiam, Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson73 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Jeśli masz carminat z monochromatycznym wyświetlaczem to linki podane są na str. 10 przez kol. Gawd i Pleban11. Czytaj uważnie Wszystko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rak Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Drobna uwaga: kolega soplicy szuka map A27 -SH3 a linki podane powyżej dotyczą B27 -SH1. Carminat z monochromatycznym wyświetlaczem ma dwie wersje zapisu map. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
defrag Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Mam pytanko - czy taka navi obsługuje tez mp3? Widziałem tez tak samo wyglądające radio ale z napisem cabase i mp3 dodatkowo - wiec zgaduje ze to z napisem oblugiwalo.. a to ze zdjecia nie wiem - zastanawiam sie nad zakupem imam problem Moze ktos ma takie i jest w stanie powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoonio Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 witam wszystkich, ost stałem sie posiadaczem laguny II z 2001 rok, mam w srodku carminat 8000 i mam nastepujacy problem: (nie doczytalem sie zeby ktos mial podobny:) wsadzilem plyte z update do wersji 3,76. Po jej odpaleniu pojawil sie na wyswietlaczu napis SYSTEM INSTALATION czy cos takiego z info ze do 3 min zostanie zakonczony proces aktualizacji mogjego systemu (samochod z wlaczonym silnikiem pracowal cos kolo 30 min) po czym pojawil sie komunikat ze instalacja sie zakonczyla i za chwile po ponownym uruchomieniu pojawi sie menu w nowej konfiguracji. Po chwili zniklo i pojawil sie czarny ekran. Plyta z czytnika sie wysunela i to praktycznie wszystko. Ekran pozostal czarny nawet po ponowny uruchomieniu zaplonu puscilem up date ponownie i tak samo. niestety mam teraz czarny wyswietlacz i nie wiem co zrobic. W servisie renault spiewaja 500 za cd z up date + robota. Troche mnie to przerazilo. Czy moge liczyc na wasza pomoc?? [ Dodano: 2009-01-14, 13:03 ] juz wiem, wlasnie jestem po rozmowie z kolesiem naprawiajacym takie rzeczy, aktualizacja 3.76 uszkodzila pamiec navigacji. koszt naprawy to 200 zl! wiec proponuje zastanowic sie czy warto samemu wgrywac upgrady do carminata pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
appaloosa Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 7412 oraz 7430 czyta mapy SH3 - płyty do niej mają oznaczenie A reszta analogicznie jak wyzej A25, A26 Witam Czy ma ktoś mapy do tej właśnie nawigacji? Ja mam A27 CD2 tylko oryginalne (było w navi) - reszty brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejS Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam ! czy jest opcja i mozliwosc aby podane liniki do mapy byly znowu aktywne ? Chodzi o najnowsza mape do Renault Scenic 2004(Carminat Navigations systems - with big colour screen),(except Carminat 8000 and Becker) Dzieki wielkie i pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolex Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 tak jak w temacie najnowsza mapa vdo navteq 2008 z takimi państwami jak Österreich, Tschechische Republik, Polen, Slowakei, Kroatien, Estland, Lettland, Litauen, Slowenien, und Ungarn, erfreuen sich immer größerer Beliebtheit bei Geschäftsreisenden und Urlaubern. Chłopaki czy ma ktoś te wspaniałe linki ze strony 9 do tych wspaniałych map ? Bo mi nie działają...? [ Dodano: 2009-02-09, 16:30 ] Dobra to z innej beczki jak można zmienić kol. podświetlania w navi 8000? Po włączeniu w aucie światłe przestawia się ona automatycznie na tryb nocny ? Można to jakoś zmienić mam wer. niemiecką więc ni w ząb nie kumam menu w tym języku ( jeszcze gorzej z francuskim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dstorm Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 można zmienić język na jakiś inny zachodni, który kumasz. albo wgrać polski. ale to już niestety nie za darmo. wtedy już łatwiej się poruszac po menu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sleepless Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 a ja powiem tak pierwszy post brzmi "jak ustawic godzine w zegarku? jak ustawic godzine na wyswietaczu" także powracając do tego pytania jak ustawić godzine w radiu carminat nie wiem jakie to ale dokładnie takie jak na linku - http://www.allegro.pl/item574346914_renaul...minat_navi.html - radio posiada pilot w kierownicy ale przytrzymanie dolnego przycisku tego który zatwierdza kod radia nie działa : ( a na żadnej stronie nic o tym nie pisze jest instrukcja do innych seryjnie montowanych radiodtwarzaczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolex Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 wgrać polski właśnie jestem po takiej operacji i .....moja megi mówi po POLSKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andree Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 moja megi mówi po POLSKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!_________________ Jak to zrobiłeś, może jakies szersze informacje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi