Vargas Opublikowano 7 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 No to wkońcu jakie? olejowe jakiejś dobrej firmy (żadnej takiej nie widzę czy gazowe? (tych to jest pełno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 9 listopada jestem umówiony na wymianę kompletu amorków. Mój mechanik z Wrocławia powiedział, że nieźle spisują się francuskie Recordy i właśnie takie mam zamiar założyć do swojej meganki. Nie wiem na jakich jeżdżę (zobaczę po demontażu), ale są już tak dobite, że strach na nich jeździć (frajer, który jeździł poprzednio tym autem żałował chyba na wszystkim... :-x ). Wrażenia z jazdy opiszę w tym topicu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Też zakupiłem do tyłu Rekordy ale jeszcze nie zamontowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Właśnie dzisiaj zamontowałem nowe amorki (komplet) firmy Record. Nie odczułem zbytniej różnicy w twardości. Rożnica zauważalna dotyczy natomiast pewności prowadzenia auta. Na plus oczywiście. Mogę je więc spokojnie polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 poleć je jak zrobisz 5tyś km, na nowo to nawet włoszczyzna ma dobre parametry. Posłuchaj ich jak mróz złapie, jak będą ciche to będą rokowały dobrą jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikul Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Witam wszystkich jako nowy user forum. W mojej 13-letniej Magane właśnie strzelił tylny amorek. Bardzo proszę polećcie coś. W serwisie polecili mi za 270zł od jednego z firmy rox (ze słuchu) + 50zł wymiana. Czyli jakies 640zł mnie to zakosztuje. To pierwsza wymiana amorków tylnych. Przód już wymienione. Fajnie jakby kolejne też wytrzymały dłużej i dobrze się sprawowały. A najtańszego shitu jednak nie chciałbym pakować- co nie znaczy, że stać mnie na najdroższe- przeciwnie :). Czy firma Rox jest warta tych pieniędzy? czy jednak lepiej coś na necie zamówić innego? Allego: 1. http://moto.allegro.pl/item853687678_amort...ane_scenic.html 2. http://moto.allegro.pl/item836022437_amort...nic_monroe.html 3. http://moto.allegro.pl/item854641175_amort..._coach_hit.html 4. http://moto.allegro.pl/item854321650_kayab...ult_megane.html Bilstein, Monroe, Kayaba, Record? cóż wybrać, aby być zadowolonym? Pomóżcie proszę. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 ja na tył założyłem amortyzatory delphi olejowo-gazowe, minoł rok przejechałem 10 tys. i jest bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikul Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Właśnie mnie uświadomiono, że moja Reni Hatchback to nie jest Classic. Teraz pytanie, które z w/w pasują do mojej? i jakie w końcu kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Classic to sedan ;] W aso, amory z wymianą tył, jakoś 630zł płaciłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Na tył jakiś czas temu założyłem olejówki Recordy (francuskie) i jak narazie jest ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Też się zastanawiam na Recordem.... Były Kraft Automotiv - i du....a Sa Sachsy - i du.....a Nadal popukują na drobnych nie równościach - a to potrafi wnerwiać :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoli Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Polecam Recordy. Mam na tyle założone gazowe i przejechały już 15 tys. km. i zero problemów, nawet w mrozach poprzedniej zimy. Zadnych odgłosów czy gorszej pracy. Na przodzie mam również Recordy ale olejowe i od 10 tys również zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potentila Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Czyli ogólnie zamontować amortyzatory Record- mam do Was jeszcze jedno pytanie- chcę poprawić stan zawieszenia, ale bardziej pod względem komfortu akustycznego- czy prócz wymiany Amortyzatora, muszę wymienić jeszcze jakieś istotne elementy zawieszenia- jak tak to co- chcę poprawić trochę pracę zawieszenia- wyciszyć je- bo teraz jest niby wszystko sprawne, ale jakieś głośne- to tak mają amorki które są obecnie zawieszone. Jakiej firmy polecacie kolumnę macpherson'a oraz resztę do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin30lbn Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 co Ci da wymiana kolumny ??? po za wydaniem kasy nic nie wyciszysz. Renówki maja taką prace zawieszenia ze halsują. Jak chcesz odczuwalnie wyciszyć to wymieniaj często zewnętrze gumy stabilizatora a wtedy poczujesz większy komfort akustyczny (koszt około 20pln). Kolumna to tak naprawdę amortyzator- koszt około 200pln/szt i sprężyna -około 150pln/szt oraz łożysko -40pln/szt z elementami mocującymi te części do siebie. Przy wymianie amorków na (dwururowe nisko ciśnieniowe) gazowo-olejowe np(KYB exel-g) usztywnisz lekko przód, to samo przy założeniu nowych sprężyn znacząco usztywnisz i podniesiesz przód ale nie wyciszysz!! Przy założeniu ze masz sprawne zawieszenie- bo jeżeli nie to wymiana np amorków przyniesie poprawę w prowadzeniu, hamowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potentila Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 ok, dzięki za odpowiedź, amorki ma sprawne na 100%, problemów z hamowaniem nie ma, już powoli przywykam do takiej "specyficznej" pracy zawieszenia, ale jak coś można poprawić, to trzeba to robić :) Czyli dam sobie spokój, i może przy okazji wymiany założę Recordy :) tak tu je chwalicie- ale póki jeszcze moje się trzymają, doposażę Megana elektronicznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi