Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Lampka kontr. -spryskiwacz lamp przednich

Gość uzytkownik_usuniety

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki problem z lampka kontr. odpowiedzialna za stan poziomu wodyw spryskiwaczu lamp przednich. Moj scenic NIE POSIADA ani zbiornika, ani wycieraczek na lampach, a lampka

kontr. swieci po umyciu auta albo gdy pada deszcz. W zbiorniku do mycia szyb jest tylko jedna pompka na tyl i przod. Od strony kierowcy tam gdzie powinien byc ten zbiornik jest zaslepka. Pod oslona/wycieraczkami szyby przedniej nie ma kabla-zlacza.Przypuszczam ze kabel-zlacze lezy w wodzie, a przez toma kontakt z masa. Im jasniej swieci kontr. to zaczyna swiecic lampka SERVICE. Mam schemat elekrt. i wiem ze od wskaznikow odchodzi bialy kabel bezposrednio do pompki.

Moje pytanie: jak sie dobrac/wybudowac wskazniki aby "po nitce do klebka" albo gdzie mam szukac.

Czy moze mi ktos pomodz! Dzieki.

<ok>

Sory i dzieki. :-/

Ja nie potrzebuje czujnika poziomu plynu tylko jak mam zgasic ta lampke.

Wnerwia mnie to ze w czasie deszczu i wilgoci np. jesien/zima sie swieci, a przy tym lampka SERVICE. Mam wrazenie ze mam czujnik opadow, tylko musze to polaczyc z wycieraczkami i mam automatyczne wycieraczki ktore maja mercedesy i inne drogie auta.

Jak dobrac sie do wskaznikow zeby nie uszkodzic czegos. Gdzie podwazyc itp.

W opisie który Ci podałem, jest napisane że trzeba się wpiąc w pin 13. Jak chcesz wyłaczyć tą funkcję, to po prostu odłącz pin 13 od licznika i tyle.

Żeby się dostać do licznika odkręcasz śruby pod maskownicami głośnika, szarpiesz górną półkę do siebie i tyle. Licznik siedzi na dwóch lub trzech torxach, co było już opisywane setki razy na forum.

mam automatyczne wycieraczki ktore maja mercedesy i inne drogie auta.

<ok>:mrgreen::mrgreen:

Witam!

:) meganecoupe02. Dzieki twojemu opisowi i ostatniej wiadomosci dobralem sie do licznika, a wolna wtyczke zablocona i skorodowana znalazlem nad plastykowym nadkolem. To powodowalo przebicie do masy i swiecenie lampki. Czujnik kiedys tez zaloze, lampka juz jest i wiem gdzie podpiac. :)

:)