dzidek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 tył trochę krzywo stoi i niewiem co zrobić prawa strona trochę niżej stoi około 2,5cm może ktoś ma jakiś pomysł jak to zrobić.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 belka na wielkoklinie z jednej strony się przstawiła po jakimś uderzeniu (czyli do wymiany), albo amorek któryś padł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Nie wiem jak jest w Twojej Megance ale u mnie jeszcze w Lanosie jak pękła sprężyna z tyłu to tak samo się działo, że auto było krzywe. A zawiecha chyba ta sama bo u mnie też belka była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 w megane I nie ma sprężyn z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Na wieloklinie napewno sie nic nie przestawiło. Nie ma takiej mozliwości. Jeden drążek skrętny stracił część swoich właściwości sprężystych. Jedź do mechanika, niech przstawi wahacz względem drążka i znowu tył będzie stał równo. Ja za przestawienie dwóch stron ( tył był bardzo nisko) zapłaciłem 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 albo amorek któryś padł Jak padnie amor, to nie widac roznicy (auto nie opada), to musi byc belka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waflos Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Jeden drążek skrętny stracił część swoich właściwości sprężystych. Jedź do mechanika, niech przstawi wahacz względem drążka i znowu tył będzie stał równo.Ja za przestawienie dwóch stron ( tył był bardzo nisko) zapłaciłem 150zł. W mojek megance kombi dupka też lekko osiadła. Czy mógłbym też trochę podkręcić te drązki z tyłu? - Teraz wożę troszkę towarów i podnieśc tył by się przydało. Czy te drążki sprzęzynujące są wymienne czy trzeba wymieniać całą belkę? Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 waflos, drążki można zmienić (koszt za sztukę to 480 złotych w ASO- zamienników nie spotkałem). W belce kombi są 4 sztuki. Robota też nie najprostsza. Proponuję przekręcić drążki na frezach (ząbkach) to będziesz miał tył wyżej, ale też drążki będą bardziej pracowały (wykręcały się) co może spowodować szybsze ich pękanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Drążki będą nadal pracowały tak samo. Jedynie wahacz będzie inaczej względem nich ustawiony. Drążek dopiero bardziej się skręci jak podniesiesz zawieszenie na wielowypuście, a potem załadujesz bagażnik żeby opona schowała się znowu w nadkolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Panowie ,prosze o wyrozumiałość ale odkopuje temat żeby nie zakładać nowego.A czy jest możliwość zrobienia tego dzwignięcia samemu? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 mariusz325 nie należy to do prostych napraw. Tym bardziej jak nie widziałeś jak to się robi. Myślę że lepiej zainwestować nawet te 200zł i oddać to w ręce dobrego mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 pawelb5913 wybacz ale ja nie toleruje mechaników,ja jestem mechanikiem samoukiem i jak zacząłem kariere z autami tak może byłem pare razy u mechanika jakieś koła wyważyć czy zbieżność zrobić. Więc dajcie jakieś info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi