tomek74 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 od jakiegos czasu obserwuje , że jeden element sinika ( 1.9 dci 102 km ) w mojej megance jest ciagle umazany jakims czarnym płynem ... wydaje mi sie ze to olej . Chodzi mi o taka jakby spręzyne wychodząca z kolektora zaraz pod zaworem egr . Czy możecie mi powiedziec co to za spręzyna , i czy moge ten wyciek sam zatamowac , wymienic jakas uszczelke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Było już o tym na forum,szukaj bo to nie boli . Podpinaj się pod tematy związane z recyrkulacją spalin ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek74 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 ... nie pomogłeś mi , juz szukałem i niestety nic o tej spręzynie nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 ... wyciek związany z turbodoładowaniem oraz recyrkulacją spalin ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek74 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 aha dzięki , teraz duzo lepiej ... a jak kosztowna bedzie naprawa tej usterki , czy tam jest jakas uszczelka która nalezy wymienic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Nie ma żadnej. A nie bierze Ci oleju :) Bo jeśli tak to czeka Cie regeneracja turbiny i wtedy wycieki ustaną ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek74 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 od grudnia 2008 roku do sierpnia tego roku samochód zrobił 12500 km i własnie tydzień temu na komputerze pokazało mi sie że jest mało oleju kupiłem litr, dolałem i wszystko wróciło do normy czyli na bagnecie pokazuje dobry stan i komputer tez pokazuje "ok" ... wychodzi ze silnik wziął litr oleju na 12500 km , to chyba mało nie ? [ Dodano: 2009-08-23, 08:28 ] ... a tak na wszelki wypadek , jaki jest koszt regeneracji turbiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 znaczy turbina do zmiany :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek74 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 .... a wlaśnie że nie , w końcu oddałem meganke na serwis turbo , wytłumaczyłem mechanikowi co dolega mojej megi tzn. ten olej , świecąca kontrolka usterki elektrycznej i swiec żarowych , słabe odejście , Po tych objawach mechanik powiedział ze najprawdopodobniej padła turbina , i przygotował mnie na wydatek min 1500 zł do 2000 zł . Po trzech dniach do mnie zadzwonił i powiedział że turbina jest " jak dzwon " nic jej nie dolega ten wyciek który tam sie odłozył to niby w samochodach z turbo jest normalny ( ????) , wyczyscił zawór egr , wykasował błedy na komputerze ... i to wszystko. I najwaz niejsze to co mnie najbardziej wkurzało ... kontrolka swież zarowych juz sie nie świeci ... mechanik powiedział ze miałem uszkodzony jakis wężyk przy czujniku doładowania ( chyba tak powiedział ) przeczyscił ten czujnik naprawił wężyk , i wszystko jest bajka . Teraz jestem po próbie jazdy meganka smiga aż miło 150 - 160 km/h i żadne lkampki na desce sie nie świeca , auto hula az miło . Koszt 250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi