Vivaldi Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 weźcie pod uwagę , że tył zaczyna mocno pracować (przerabiałem u siebie) jak wzmocnienie tylnej belki (przed nią, prawie kwadratowy przekrój) jest skorodowany. Poprawi się sztywność po jego wymianie. Do tego regulacja bolca-ucha na dole (po ściągnięciu osłony plastikowej), jak plasticzki poleciały można pościągać opaskami po dwie na strone, do tego regulacja odbojów na słupku (nad lampami, regulacja na zew."usztywnia" klapę i jej luzy na boki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 A czy takie odboje będą pasowały do klapy MeganeI phII: http://allegro.pl/renault-19-laguna-odboje-tylnej-klapy-i1810546248.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesju Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Witam I ja miałem podobny problem - klapa cały czas stukała, pomimo regulacji położenia zamka ( już poszło do oporu) - aż się ciężko klapa zamykała. Odkręciłem cały zaczep zamka (ten na pasie tylnym), zdjąłem plastik i okazało się, ze są tan takie 2 plastikowe tulejki, które kasują luzy na uchwycie - były wybite i uchwyt gonił jakieś 3-5 mm góra-dół. Wyjąłem te zużyte plastiki i dorobiłem nowe z plastikowej koszulki do kołka rozporowego tak aby uchwyt miał możliwość delikatnego obrotu ale nie miał luzów. Poskładałem, wyregulowałem zamek i jest OK. Zamyka sie lekko i nie ma stuków. Potrzeba jedynie 2 koszulki z wkrętów (bodajże 6) i 10 minut pracy Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fubs Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) Witam Szanowne Grono po raz pierwszy. XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Mam ten sam problem, jutro zabiorę się za regulację zamka, tymczasem chciałem zasięgnąć wiedzy, gdzie mogę dostać gumowe odboje do Megane I HB? Jak narazie znalazłem na allegro tylko to: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX http://allegro.pl/renault-megane-2-ii-odboj-guma-odbojnik-klapy-i3637999989.html XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX w zasadzie szperam w necie już dłuższy czas i niewiele więcej mi się udało znaleźć. Czy te będą pasować? Bardzo prosze o pomoc. ps. Czy to normalne, że to metalowe "ucho" jest ruchome? Czy mam problem? XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX pzdr. Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 22 Października 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi