Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Stuka klapa bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

weźcie pod uwagę , że tył zaczyna mocno pracować (przerabiałem u siebie) jak wzmocnienie tylnej belki (przed nią, prawie kwadratowy przekrój) jest skorodowany. Poprawi się sztywność po jego wymianie. Do tego regulacja bolca-ucha na dole (po ściągnięciu osłony plastikowej), jak plasticzki poleciały można pościągać opaskami po dwie na strone, do tego regulacja odbojów na słupku (nad lampami, regulacja na zew."usztywnia" klapę i jej luzy na boki).

• 1 rok później...
  • 3 miesiące temu...

Witam

I ja miałem podobny problem - klapa cały czas stukała, pomimo regulacji położenia zamka ( już poszło do oporu) - aż się ciężko klapa zamykała.

Odkręciłem cały zaczep zamka (ten na pasie tylnym), zdjąłem plastik i okazało się, ze są tan takie 2 plastikowe tulejki, które kasują luzy na uchwycie - były wybite i uchwyt gonił jakieś 3-5 mm góra-dół.

Wyjąłem te zużyte plastiki i dorobiłem nowe z plastikowej koszulki do kołka rozporowego tak aby uchwyt miał możliwość delikatnego obrotu ale nie miał luzów. Poskładałem, wyregulowałem zamek i jest OK. Zamyka sie lekko i nie ma stuków.

Potrzeba jedynie 2 koszulki z wkrętów (bodajże 6) i 10 minut pracy

Polecam

• 1 rok później...

Witam Szanowne Grono po raz pierwszy.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Mam ten sam problem, jutro zabiorę się za regulację zamka, tymczasem chciałem zasięgnąć wiedzy, gdzie mogę dostać gumowe odboje do Megane I HB? Jak narazie znalazłem na allegro tylko to:

http://allegro.pl/renault-megane-2-ii-odboj-guma-odbojnik-klapy-i3637999989.html

w zasadzie szperam w necie już dłuższy czas i niewiele więcej mi się udało znaleźć. Czy te będą pasować? Bardzo prosze o pomoc.

ps. Czy to normalne, że to metalowe "ucho" jest ruchome? Czy mam problem?

pzdr.

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.9 -Prezes

Edytowane przez Prezes