waldor Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam, Chciałbym prosić o pomoc: czy jesteście w stanie podać wymiary dystansów z MDF , które to mógłbym wykorzystać przy montażu głośników 16,5 cm (Hertz DSK) w drzwiach mojej Megi I phII Kombi? Szyby elektryczne, fabrycznie miejsce na głośniki 13 cm. Z tego co wiem, to trzeba będzie podciąć trochę plastiku no i zainstalować dystanse. Pytanie jakie? Pozdrawiam Waldor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matheus88 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 troche dziwne bo ja w mojej meganie też ph2 normlanie mam głośniki 16.5cm bez żadnych dystansów i mieszczą sie bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Do Megane dystanse to zwykłe pierścienie o wewnętrznym promieniu takim jak otwór montażowy danych głośników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 matheus88, a to dopiero dziwne :-> ja miałem 13 cm ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldor Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 czaku89, bardziej chodziło mi o to, jaką grubość powinny miec takie dystanse. Chciałbym kupić gotowe i od razu je zamontować bez żadnych przeróbek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Ja mam hertze dsk, i 16 weszły bez problemu w drzwi bez przerabiania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Kolego Leman666. Wydawało mi się że już o tym pisaliśmy. Dystanse montuje się nie dlatego (a przynajmniej nie przede wszystkim), że głośniki się nie mieszczą, lecz po to aby były sztywno przytwierdzone a nie grały z połową tapicerki. Grubość w granicach 18 - 20 mm. O ile dobrze pamiętam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 No no wiem, ino pisze mu ze wejdą w fabryczne miejsce :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi