Gendziu_poz Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Witam! Od 3 miesięcy jeżdżę megane 1.4 16v+lpg. Ostatnio na gazie osłabła, nierówno chodzi - na biegu jałowym szarpie sobie a przy przyspieszaniu momentami przerywa jakby za mało paliwa lub zbyt ubogą mieszankę dostała. Wymieniłem świeca na zalecone do tego modelu z gazem. Wszystko na nic. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Nie bardzo rozumiem, na czym nasz pomoc miałaby polegać. Myślę, że gazownik z Twoim autem w warsztacie, poradzi sobie lepiej z diagnozą niż my przed monitorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gendziu_poz Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Święta prawda Kolego ;-) Tyle że raz już u niego byłem, stwierdził tylko że mam niewłaściwe świece i komputer pokazał że 2 cylinder słabo pali. Miał rację, świece były niewłaściwe wiec je wymieniłem ale problemu to nie rozwiązało. Na szczęście w miniony piątek przy przeglądzie odnalazł zagięty wężyk gazu do wtrysku na 2 cylindrze i teraz auto śmiga jak marzenie. 125000 tyś na LPG. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Gendziu_poz czyli ktoś grzebał i przygiął wężyk :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gendziu_poz Opublikowano 12 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 No właśnie sam grzebałem, ale nie w tym obrębie komory silnika. Najważniejsze że problem usunięto przy okazji wymiany filtrów free of charge. :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi