mobilek Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów, jestem świeżo upieczonym posiadaczem Megane grandtour 1,9DCi z 2004 . dzisiaj pojawił się pierwszy powód do niepokoju o moje autko. Tylna prawa szyba żaczęła zyć własnym zyciem, sama się otwiera miej więcej do połowy, przez chwilę moge ją unieść jednak w dalszym etapie jej wariacji przestaje działać sterowanie tą szyba za pomocą przycisków od str. kierowcy jak i w drzwiach tp. Procedurę uczenia szyb odbębniłem, kostki w tylnych drzwiach przepsikałem kontakt sprayem, sprawdziłem wyłacznik drzwi przepiołem z lewych i nic, ale co dalej??? :cry: [ Dodano: 2007-05-04, 13:04 ] i już po problemie, egzorcyzmy zakończone pełnym powodzeniem. Przyczyna błacha ale może dać popalić- przycięta przez tapicerkę wiązka przewodów dociśnięta do prowadnicy szyby która nie jest oszlifowana i powodowała małe zworki. Opisuję wyjaśnienie problemu bo może kogoś też spotka taka przykra niespodzianka. Pozdrawiam Mobilek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
20 Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Oj miałem podobny problem. Kiedyś jechałem i coś walneło/udeżyło z mojej strony (od kierowcy ), ale nie widziałem żadnego uszkodzenia mechanicznego(myślałem, że jakiś kamień czy coś). Po 2 dniach szyba zaczęla chodzić skokami. Po paru dniach, kiedy cofałem, chciałem ją otworzyć. Moim błędem było to, że chciałem jej pomóc i dociskałem ją. Wtedy szyba wpadła i juz nie dało się podnieść. Pojechałem do serwisu do kołobrzegu wtedy był to najbliższy, z otwartą szybą(było chłodno ale na szczęscie nie padało) , i tam okazało się że linki spadły z prowadnicy czy coś takiego i czeba wymienić cały mechanizm. We wrocławiu(po trudach) wymienili na gwarancji, a na pozostałe pozakłądali ograniczniki. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi