loqist Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Witam! Niedawno stałem się posiadaczem Meganki. Mam mały problem z radiem firmowym a mianowicie wyłącza mi się samo po ok 20 minutach. Dzieje się tak zarówno podczas jazdy jak i na postoju. Nie ma znaczenia czy słucham CD czy radia. Spotkał się kotś z Was może z takim problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 U mnie radio wyłącza się po takim czasie tylko wtedy gdy karty nie ma włożonej, jest to po to żeby akumulatora nie rozładować. Więc przypuszczam, że padło u Ciebie coś co informowało radio o kluczyku/karcie w stacyjce. Niestety nie wiem co i jak to naprawić. :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loqist Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Dodam jescze, że moje radyjko da sie włączyć bez włożonego kluczyka co chyba nie jest normalne w Megi. Być może się mylę i można włączac radio bez przekręcania kluczyka na pozycję I bądź też może stąd właśnie mój problem. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOKRA1 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 To normalne że można włączyć radio na postoju bez kluczyka. Radio ma inteligentne wyłączanie po godzinie wiecej na stronie [ciach]tudio24.prv.pl o radiach fabrycznych Renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Co do wlaczania radia bez kluczyka, to jesli nic nie bylo zmieniane w fabrycznej instalacji to nie da sie wlaczyc radia bez kluczyka. Pisze na podstawie MI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Krzychu, w meganie (96) mojej siostry jest fabryczny kaseciak i tam można włączyć bez kluczyka radio ale na jakiś krótki czas, chyba pół godziny, potem się samo wyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 U mnie można włączyć oryginalnego kaseciaka również bez kluczyka, ale na jakieś 20 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Pierwsze działanie jakie należałoby podjąć aby usunąć tą niedogodność to wyjęcie radia i obejrzenie kabli w kostce. wg mnie na 90% to przyczyna leży w kablach. Radia Renault mają opcję że jak nie jest załączona stacyjka to automatycznie wyłącza się po ok 20 minutach. wygląda na to że nie dochodzi sygnał ze stacyjki. trzeba by miernikiem przemierzyć czy przychodzi napięcie na kostkę po załączeniu stacyjki (o ile dobrze wyszukałem to powinien być pin7 w dolnej kostce) ew. sprawdzić bezpieczniki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOKRA1 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Panowie chodzi o logikę zapłonu jasno opisane na stronie [ciach]tudio24.prv.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi