cuda__2 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Witam W najbliższym czasie potrzebuje kupić auto dostawcze do 20 tys moje wstępne typy to oczywiście Ranault Trafic , Ford Transit po 2000 r. , Ducato/Boxer/Jumper czy ktoś z forumowiczów miał doczynienia z tego typu samochodami będe wdzieczny za opinie na ich temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Ranault Trafic W miarę dobre auta, dość wygodne i nie było z nimi problemów na serwisie. Silnik 1.9 dCi/dti to praktycznie to samo co w Megankach, także duży wybór części. Podobała mi się jazda tym autem (dynamiczne). Transita ujeżdża na co dzień mój kolega, to chyba już drugi w jego karierze i narzeka trochę na spalanie - jeździ głównie po mieście, 14 litrów to standard. Nie pamiętam jaki ma silnik, ale oznaczenie z boku T125. Legenda Transitów skończyła się jak wprowadzili silniki z turbo. W rodzinie mieliśmy Transita 2,5D bez turbo i tam przez 18 lat nic z silnikiem się nie stało. Przewaga Forda to na pewno szybkie mosty, nie wiem czy do tej pory je montują. Jeździłem jeszcze Sprinterem 316 z 2008 - bez rewelacji. Zawieszenie owszem, tym autem się płynie i dobrze się trzyma drogi, jednak to muł. Nie wiem czy każdy tak ma, ja jeździłem wersją max do 3,5t. Wyposażenia mogą pozazdrościć osobówki. Volkswagen LT - tak, napiszę to, polecam. Wujek ma takiego LT 35, rok 2000 lub 2001, pojemność 2,8 150KM - to jest sprzęt nadający się w każde warunki. Silnik super, mocny i dynamiczny, wczoraj zrobiliśmy nim 600km i spalanie wyszło poniżej 10 litrów/100km - ciągnął lawetę z ładunkiem ponad tonę. Minusy: głośno w kabinie i twarde fotele, ale za to fotel kierowcy można dowolnie regulować. Auto na sprzedaż, jakbyś był zainteresowany to na PW podam namiary. (ale zrobiłem reklamę ) Ducato/Boxer/Jumper - nie wypowiadam się, to wszystko jedno ekhm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cuda__2 Opublikowano 12 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 dzieki za obszerna odpowiedz ,a miałeś doczynienia z Vito ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Witam u mnie w firmie Jumper 2.2 diesel padło przednie zawieszenie po 30 tys.km i ciągle coś sie z nim dzieje , a jeżdżę w pracy Fiatem Ducato 2.0 i tylko raz zatarła się rolka napinacza i pękł pasek podczas jazdy tak to żadnych więcej przygód przez 4 lata nie było , mamy w sumie 5 fiatów także 2 nowe narazie poważnych awarii nie było, raz były jeszcze w starym ducato wymieniane zamki na kluczyk -scyzoryk po wymianie jest ok.pozdrawiam i życzę owocnego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 cuda__2, o Vito tylko słyszałem opinie, ale nie będę ich opowiadał bo mogą być niesprawdzone, tak jak opinia o autach na F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemnik Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 a co do Vito.. Posiadam rocznik 2002, silnik 108 zrobiony chipem na wersję 112 przy przebiegu 120.000 km, teraz Vito ma uwaga: 340.000 km, jezdzi cały czas tak samo, żadnych problemów, jedyne co się teraz stało to padła jedna świeca żarowa, raz tylko zalałem paliwo średniej jakości i się przypchał filtr. Ogólnie samochód fajny, sam posiadam wersję 5osobową, w trase świetne, 140 spokojnie leci. Jak najbardziej mogę polecić, robi co 3 tygodnie trasę 2000 km. Jak trafisz na dobrze zadbany egzemplarz, myślę że spokojnie zrobisz tym 400.000 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 cuda__2, dużo zależy od tego, do czego przeznaczone będzie auto. Jeżeli ma wozić ciężary, to warto się zastanowić nad mocniejszym silnikiem, żeby nie mulił w czasie jazdy, a także nad rozwiązaniami technicznymi, np. niektóre modele mają drzwi suwane z obu stron. Z doświadczenia napisze, że szyby z tyło po bokach bardzo ułatwiają życie np na przejazdach kolejowych i przy wyjeździe z parkingu bo nie musisz wyjeżdżać na czuja. Ja miałem transita bez tych szyb i to spore utrudnienie. Warto na to zwrócić uwagę, myślę że to bardzo pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi