karmi Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Witam; czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co mogą oznaczać 3 krótkie "titnięcia" przy odpalaniu silnika? żadna kontrolka awarii nic nie sygnalizuje, tylko te sygnały; w trakcie jazdy tez juz cisza; może ktoś mógłby pomóc? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Chyba włączone zabezpieczenie szyb tylnych żeby dzieci nie otwierały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karmi Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 racja, ostatnio nie wiem po co sie nią "bawiliśmy" , to pewnie to ! z dwojga złego wolę wyjść na łosia ale mieć kilka stówek w kieszeni, bo już oczy wyobraźni mi podpowiadały... ;) dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scII Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Nie sądzę, że to zabezpieczenie blokady tylnych szyb. Ja mam stale włączoną blokadę i nic nie pika i nie pikało także po pierwszorazowym włączeniu tej funkcji. Może to coś innego? Może blokada centralnego zamka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Też to przez przypadek włączyłem. Kilkukrotne przełączenie pod rząd, zabezpieczenia tylnych zamków/szyb powoduje to pikanie. Na szczęście wyłącza się tak samo, czyli pstrykamy przełącznikiem do czasu aż nastąpi chwilowa przerwa w reakcji na przełącznik. Chyba po piątym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Stary temat, ale miałem przed kilkoma dniami to samo. Co się okazało: 3 krótkie dźwięki auto wydaje wtedy, gdy uszkodzona jest blokada przed otwarciem tylnych drzwi. Pomimo światełka czerwonego drzwi wtedy można otworzyć od wewnątrz i dlatego jest to ostrzeżenie ze pomimo czerwonego światełka drzwi można otworzyć. Naprawić można w prosty sposób. Kilkakrotnie przełączyć klawisz i sprawdzić czy jest ok. Edytowane 27 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vifvaf Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Witam, ja mam trochę inny problem w mojej megance, a konkretnie charakterystyczne pikanie pojawia się podczas odpalenia silnika, ale także podczas jazdy, w losowej częstotliwości. Nic nie świeci się na desce rozdzielczej a podczas odczytywania błędów nie znalazłem nic szczególnego, 2 błędy airbagów i to wszystko. Nie mam pojęcia co jest przyczyną tego "pipania", doprowadza mnie to do szału. Drzwi ryglują się wszystkie normalnie, wyłączyłem także blokadę tylnych szyb. Błagam pomóżcie Edytowane 6 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi