pawelb5913 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Witam. W moim megane podczas jazdy po nawet nie wielkich nie równościach słychać osłonę nad tłumikiem. Osłona ta obija się dookoła wszystkiego i nie mam pojęcia jak ją przymocować aby skończyć z tym problemem. miał ktoś taki problem.?? jakie macie pomysły..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekjurek Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 sama osłona żadko się zużywa problem jest że jest ona z alumonium i po czasie korodują miejsca w kturych się ją mocuje,ale wystarczy kupić podkładki powiększane i po odkręceniu śrub mocujących założyć je w miejsce starych podkładek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaho24 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Łatwo powiedzieć wystarczy wieksze podkładki? Problem jest w odkręceniu śrub M8 które w tym miejscu tak korodują, a są wkrecone w cienką blachę, że nie można ich odkręcić (wygina się blacha) Ja na razie zdjąłem osłonę bez odkręcania śrub (tak wokół śrub skorodowana ze zeszła bez odkręcania śrub) nasmarowałem śruby i po kilku dniach spróbuję odkręcić, jak nie zostaje ścięcie ich gumówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceman_k Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Miałem ten sam problem z końcową osłoną tłumika. Przeżarło ją na 2 z 4 śrub. 1) można mocować na większych podkładkach 2) można wymieniać (w salonie Renault 70zl kosztowała część, bo nigdzie nie mogłem znaleźć) W obu przypadkach jest ten sam problem już poruszany. Śruby....u mnie cholery tak się trzymały, że myślałem że zrezygnuje już w tej osłony. Ostatecznie Pepsi+WD40 i 3 z 4 udało się odkręcić. Czwartą upierdzieliłem boschem, bo już blachy nic nie zostawało a i tak nie chciała puścić. I wymieniłem na inną śrubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 więc nie używałeś kleju iceman_k tak jak Ci radziłem w Twoim temacie.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julius Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Panowie proszę o poradę czy ta osłona jest potrzebna czy można bez niej użytkować auto. Dzisiaj ściągnąłem, bo przerdzewiały obejmy i musaiłbym od nowa wszystko spawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Można bez niej jeździć ale tunel będzie ogrzewany wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi