gaultier Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Witam forumowiczow, Poniewaz do tej pory nie mialem doczynienia z francuska mysla techniczna, wielka prosba o opinie. Mam mozliwosc dokonania zakupu Scenica z 2001 roku po lifcie w jak sadze wersji Champs Elysses (takie oznaczenia widnieja na listwach na drzwiach) w atrakcyjnej cenie ~ 8,0 tys PLN. Silnik 2.0 16V 140 KM Z wyposarzenia pelna elektryka, alu felgi, napewno 4 poduszki, nie wiem czy ma kurtyny. Uchylna szyba w tylnej klapie, przesuwane fotele tylnej kanapy. Klimatyzacja, szkoda ze nie klimatronik, komputer. Wszystko dziala sprawdzilem. Niestety autko ma jedna duza wade, przebieg - 315 000 kilometrow. Auto zaniedbane, poobijane, zderzaki polamane, uderzony lekko tyl prawa strona. Do wymiany dwa zderzaki w kolorze, tylna klapa, maska, błotnik prawy przod, prawy tyl do wyklepania, srodek strasznie zaniedbany napewno do prania. Autko od pierwszego wlasciciela, kupione w salonie, na biezaco serwisowane, wymienione klocki, tarcze, amortyzatory, tarcza, sprzeglo, oleje, filtry, wszystko na biezaco. Czlowiek, ktory je sprzedaje, to znajomy, duzo jezdzil po polsce w sprawach sluzbowych, dbal o mechanike, a olal estetyke, kupil sobie nowy samochod, a ten postawil na kolki. Pali bezproblemowo, podobno oleju prawie nie bierze, z mechaniki do wymiany pasek rozrzadu, jakis uszczelniacz na walku. Komputer pokazuje srednie zuzycie paliwa na poziomie 8,8 l/100. Zawieszenie scisle, nic nie puka, nic nie stuka. Chetnie bym zamienil moja omege z 95 roku na tego scenica, podoba mi sie jego przestronnosc. Wysoka pozycja za kierownica. Ilosc miejsca na tylnej kanapie dla dzieci. Jezdze niewiele, wiec nie potrzebny mi samochod ktory bedzie stal i tracil na wartosci, ale z 2 strony nie chcial bym sie wpakowac na mine. Co sadzicie o takim zakupie? Gra warta swieczki? Bede wdzieczny za wszelkie uwagi i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 jakieś foto by się przydało, chociaż wyobrażam sobie jak to musi wygladać :-/ ja bym sobie dał spokój, taka moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaultier Opublikowano 3 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Spoko, postaram sie dzisiaj zrobic jakies fotki i wrzucic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 8tyś byłoby atrakcją gdyby auto było w przynajmniej dobrym stanie. Zrób listę części i czynności które trzeba zrobić na już. Jak całość nie przekroczy 15 to wtedy będzie atrakcją. Na temat przebiegu szkoda się rozwodzić, 80% tych na allegro ma 150tyś ale x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaultier Opublikowano 3 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Dodaje fotki, jakosc moze nie najlepsza, ale mialem tylko telefon pod reka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Ja bym odpuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 mocno zniszczony jest ten samochód, lepiej chyba dołożyć i kupić coś w lepszym stanie a nie lepić tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 szukaj innego.I nie patrz na przebieg 90% aut ma krecony przebieg na slynne 150tys :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Jeżeli nie miał poważnej stłuczki i faktycznie mechanika jest bez zarzutu, to wytarguj jeszcze 1000 i bierz. Dołożysz ok 2000 zł i masz fajne autko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Jeżeli o mnie chodzi to wolałbym samochód z nawet dużym przebiegiem ale pewnym (znajomy itp), jednak stan tego egzemplarza jest nieco dyskusyjny. Kilku uszkoszeń zewnętrznych bym nie ruszał (pokrywa bagażnika jest delikatnie uszkodzona, maska wygląda że też minimalnie), jednak cena wydaje mi się cokolwiek za wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_81 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 zmasakrowane to auto na maxa..lepiej troche dolożyć i kupić coś w lepszym stanie...no chyba, że lubisz dłubać przy aucie i będziesz miał cierpliwość doprowadzić go do dobrego stanu..niemniej auto z przebiegiem ponad 300 tys. km po polskich drogach...ja bym sobie odpuścił...wybór należy do Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BachuS Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Samochód strasznie zniszczony! Odradzam! Jeździłem identycznym i już przy przebiegu 160tyś wiele elementów w środku trzeszczało. Do ceny zakupu dodaj koszt wymiany rozrządu 1000 - 1500 PLN. Jeżeli jest to lakier tzw "kameleon" to wszelkie naprawy lakiernicze są strasznie drogie. Radzę poszukać scenica z tym silnikiem, mniejszym przebiegiem i bardziej zadbanego. Jest to możliwe ponieważ mało kto autem spalającym 9l/100km robi rocznie więcej niż 100tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 gaultier, strasznie spatałachany ten samochód. Moim zdaniem nie warto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi