marek2504 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Witam wszystkich jestem nowy na forum więc wybaczcie nie dociagniecia. kupiłem renault megane 1 z 2002 roku z silnikiem 1.9 dci . Autko chodziło super do wczoraj, odpaliłem normalnie silnik pracował jak zawsze cicho i równo ujechałem jakies 300 metró i silnik zaczoł jakos dziwnie głosno pracowac tak jakby ciągnik obroty sa równe przyspieszenie troszke gorsze. Nie oswiecił sie ani serwis ani nic takiego tylko bardzo głosno chodzi. Zauwzyłem tez ze po właczniu zapłonu ta pompka elektryczna pcha paliwo i w zbiorniku bulgocze powietrze zbiornik jest pełny prosz o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Wydech oglądałeś z kanału? Może plecionka powiedziała papa ? Skąd dochodzi dźwięk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek2504 Opublikowano 3 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 ten dzwiek jest z silnika jakby zawory albo wtryski wydech ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 To w takim razie bez usłyszenia nie będę się wypowiadał. Jak masz możliwość to nakręć film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek2504 Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Dodam jeszcze ze paliwo po włączeniu zapłonu cały czas krazy nie zostaje na pompie wirnikowej interesuje mnie co odpowiada za zatrzymywanie ciśnienia poniewaz jego niema bo jest cały czas przelew jeszcze3 jedno cz mógłbys sprawdzic u siebie czy mozna dmuchnac płucami w rurke powrotu paliwa z pompy do filtra z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 U mnie pompka pompuje ok 30 sek na zapłonie, później się wyłącza. czy mozna dmuchnac płucami w rurke powrotu paliwa z pompy do filtra Pokaż dokładnie na zdjęciu o którą rurkę chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek2504 Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Jak jest filtr paliwa to z jednej strony sa dwie rurki a z drugiej trzy to w srodkową z trzech i jeszcze jedno tam w filtrze paliwa jest jakis zaworek zatrzymujacy paliwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Dmuchałem i paliwo się nie wracało. Dmuchałem w węąyk z niebieską strzałką skierowaną w stronę filtra. w filtrze paliwa jest jakis zaworek zatrzymujacy paliwo ? Nie wiem. U mnie pod wlewem płynu do spryskiwaczy jest jakiś czarny zaworek na przewodach paliwowych. Kiedyś go rozkręcałem i pamiętam że była tam sprężynka i coś jeszcze. Sprawdź czy masz coś takiego, zrobiłem zdjęcie tego elementu, ale na razie nie mam możliwości zrzucenia na kompa. Jakby co to wieczorem mogę podesłać. Aha, jak odłączyłem ten przewód od filtra, to przy odpaleniu przez chwilę zabulgotało pod maską, może dlatego że wdmuchałem tam trochę powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek2504 Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 u mnie terz jest cos takiego niewiem był u mnie kolega co troszke sie zna i mówił ze ten silnik chodzi tak jakby nemiał cisnienia paliwa dlatego tak klepia zawory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 A są pęcherzyki powietrza w przewodach przy filtrze? Nie powinno ich być. Druga sprawa jest taka, że trudno cokolwiek napisać nie słysząc i nie widząc problemu :-/ Możesz zrobić test przelewowy, czy paliwo dochodzi do każdego wtryskiwacza i czy podaje wszędzie mniej więcej takie same ilości paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek2504 Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 A do czego jest ta rurka przy filtrze pierwsza z lewej zóta i na tej rurce jest to uzadzenie co pisałeś wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Nie wiem, może ona zapobiega powracaniu paliwa z powrotem do zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek2504 Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 gdzie to moge sprawdzic moze ktos wie ? [ Dodano: 2009-10-05, 18:56 ] I juz wszystko jasne myszka weszła w pasek rozrzadu i co przestawiła o cztery zabki ale juz wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi