marek_c Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nesti Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Możesz to zgłosić do allegro. Wy tu z ustawami a tu znajomość merytoryczna serwisu się kłania. http://allegro.pl/country_pages/1/0/education/pok/index.php Program zapewnia Kupującemu rekompensatę do 10.000 zł w przypadku, gdy: * zapłacił za towar, ale go nie otrzymał; * otrzymał towar, który znacznie różni się od opisanego w ofercie. W kwocie rekompensaty uwzględnimy również koszt wysyłki towaru do 100 zł w przypadku, gdy: * w transakcji Kupujący skorzystał z Płacę z Allegro za zakupy. Rekompensata jest finansowana ze środków Programu Ochrony Kupujących, dlatego ani Kupujący, ani Sprzedający nie ponoszą z tego tytułu żadnych kosztów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 nesti, zapomniałeś przeczytać drugą zakładkę http://allegro.pl/country_pages/1/0/educat...ndex.php?page=1 no ale cóż znajomość merytoryczna serwisu się kłania. :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Hmm, lepiej chyba powołać się na ustawy niż załatwiać sprawy przez allegro - ten serwis coraz bardziej zaczyna mnie drażnić, ale to już z innych względów. Co do sprawy z tematu - jak na razie idzie po naszej myśli. Paczka odesłana, sprzedawca ją odebrał, bo potwierdzenie otrzymaliśmy, także teraz ma 14 dni na zwrot pieniędzy. W sobotę odebrał paczkę, także od poniedziałku (12.10.2009) ma 14 dni. Czekamy na jego ruch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 niż załatwiać sprawy przez allegro Tej sprawy nie załatwisz przez allegro - allegro nie jest stroną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 allegro nie jest stroną. No tak, zapomniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek34 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 W pl allegro umywa od wszystkiego rączki, inaczej jest w UK. Te ich (allegro) ubezpieczenia aukcji są śmiechu warte, gdyż są tak dopracowane warunki aby kasę wypłacić jak najmniejszej liczbie osób. Ebay wraz z PayPal-em ubezpieczają aukcję. Zaliczyłem tam 2 wpadki z oszustami. Za obydwie sytuacje dostałem zwrot pieniążków (musisz płacić przez systeknpaypal inaczej nici) i informacje że teraz oni zajmą się ściganiem oszusta. Ja nie musiałem się o nic martwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Sprawa zakończona. Facet zwrócił pieniądze, jak odebrał paczkę z zawartością to już nie robił problemów. Dziękuję wszystkim za pomoc i zyczę wszystkim udanych transakcji na allegro i nie tylko. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi