macv6 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Witam. Od jakiegoś czasu miałem problem z wolnymi obrotami (strasznie falowały), dzisiaj postanowiłem coś z tym zrobić. Niedawno zakupiłem interfejs i powoli się uczę tajników ustawiania LPG. Ale do rzeczy, więc zmieniłem ustawienia silniczka krokowego i pokręciłem śrubami regulacyjnymi reduktora. Obroty przestały falować - wszystko pięknie ładnie, ale tylko na postoju. Podczas jazdy jest już gorzej mianowicie po każdym naciśnięciu pedału gazu samochód musi chwilę "pomyśleć", a w przypadku dynamicznego ruszenia już po "namyśleniu się" przy około 3tys Megi znowuż musi się chwilkę "zastanowić". Poradźcie mi, co mam teraz zrobić... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Poradźcie mi, co mam teraz zrobić... Pojechać do kogoś kto się na tym zna i ustawi Na przyszłość jak nie masz o czymś pojęcia to się nie bierz za to bo nauka potem kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Prezes, nie. Do mechanika jadę tylko wtedy kiedy nie mogę czegoś zrobić z powodu braku niezbędnych, specjalistycznych narzędzi. ;-) Dzisiaj znowuż trszkę pokombinowałem i niby jest wszystko ok. Problem był w tym, że po wciśnięciu pedału gazu przez moment robiła się bardzo uboga mieszanka. Ustawiłem wzbogacenie mieszanki na 40% i próg zadziałania TPS na 0,0V czyli oznacza to (chyba), że mieszanka jest praktycznie cały czas wzbogacana o 40%, ale wg. mnie tak nie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi