Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Owiewki przednich szyb

SoundWave

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Mam pytanie do posiadaczy owiewek na przednie szyby w megankach I, czy rzeczywiście spełniają swoja rolę?, czy ich montaż na oknach z elektrycznymi szybami ma wpływ na to ze można szybę zamknąć do końca?

Czy jest w drzwiach jakiś czujnik 'nacisku' np. uniemożliwiający poprawne zamkniecie szyby z taka owiewka? :mrgreen: Może macie jakieś "patenty" na zakładanie takiego cuda?

• 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...

Witam, ja założyłem owiewki do Megane I, ale musiałem niestety je zdjąć, miałem owiewki firmy heko, kompletnie moim zdaniem sie nie nadają, jest w drzwiach moich (mam elektryczne) taka plastikowa część która idzie równo z uszczelką, szyba ma dziurkę w której jest właśnie ten kawałek plastiku z takim bolcem, owiewki niedomykały się do końca i zniszczyły ten właśnie plastik pod uszczelką przez co szyby przesujwają się w jedną stronę i trzeba je domykać przy pomocy rąk, tragedia, owiewki już wyrzuciłem, szyby właśnie naprawiam, tzn szukam takich plastikowych suwaków, nie wiem sam jak to nazwać...ogólnie uważajcie z tymi owiewkami, po prostu jest tam tak dopasowana uszczelka że ciężko jest mieć owiewki i domykać je do końca, a mi zniszczyły trochę mechanizm szyb, najpierw popsuła mi się jedna, potem druga:( :-| :roll:

• 6 miesięcy temu...

W MI miałem owiewki firmy Heko i wszystko działało super. Niestety, owiewka taka dość mocno rysuje rant szyby, tak na ok 1cm od jej brzegu. Po domknięciu szyby, wszystko znika, ale jednak jest. Owiewki pewnie woziłbym do końca, jednak razu pewniego mój owczarek wyskoczył z auta razem z owiewką. Tego juz nie przeżyła <ok>

W MII raczej tego gadżetu bym nie montował. Problemem może być to, że szyba zamykając się, gdy napotka na opór, otwiera się całkowicie. Opór ten nie musi być duży. Można ją zatrzymać bez problemu jednym palcem.