Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

wskaznik od temperatury nie wskazuje

Rekomendowane odpowiedzi

ok wiec wiemy że mam olej <ok>

Wiec zostaje czujnik temperatury cieczy. Pewnie powinienem sprawdzić połączenia na poczatek ale ni ebardzo wiem jak się za to zabrać. Oczywiście jestem totalnym laikiem dlatego zapytałem tutaj. Czy ktoś mógłby bardzo opisowo napisać co powinienem sprawdzić zanim pojede do warszatu i poprosze o wymiane czujnika ?

• 5 miesięcy temu...

Witam

W moim scenicu skazówka od temp. opadała z dnia na dzień coraz niżej a samochód z rana odpalał za 2 razem. Po wymianie czujnika temp. odpala dobrze a skazówka nie podnosi się wcale.

Czy mam wypruwać wiązki z przewodami i demontować wskaźniki żeby znaleźć jakieś zwarcie lub przerwę w obwodzie czy jest jakiś łatwiejszy sposób ? :-(

• 9 miesięcy temu...

Witam

Jestem szczesliwym posiadaczem Megane 1,6 e 8V z 1996 roku. Wskaznik od teemperatury nie podnosi sie wogole. Gdy odpale pokazuje jedynie poziom oleju, a po 30 sekundach opada i juz sie nie podnosi. Czujnik temperatury wymienilem, dlatego podejrzewam przerwe w instalacji. Sprawdzilem rowniez kostke przy czujniku, jak rowniez kostke przy samym wyswietlaczu/zestawie wskaznikow. Prawdopodobnie jest gdzies zwarcie po drodze. Nie wiem tylko gdzie powinienem jeszcze sprawdzic. Czy ten zespol bezpiecznikow kolo akumulatora ma z tym cos wspolnego? Moze jeszcze gdzies powienien sprawdzic? Doda, ze jak popada to dmuchawa mi nie dziala? Jak samochod sie nagrzeje i troche postoi (wyschnie) dmuchawa dziala bez zarzutu.

pzdr Michal

• 2 miesiące temu...