Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

blokada przeciwko carjackingowi

malanchia89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z moim megane... znów.

Mam w nim coś takiego, co po włączeniu zapłonu, rozłącza go po minucie jezeli nie przycinę przycisku ukrytego koło reulacji wysokości świateł i jasności liczników. Po właczeniu zapłonu pali się kotrolka na kolumnie kierownicy i dopiero po przycisnięciu gaśnie. jeżeli się o tym zapomni, zaczyna pikać, a po chwili włacza awaryjne i wyłącza pompe paliwa. mam nadzieje, ze w miarę zrozumiale to wytłumaczyłem.Zakładam nowy temat, gdyż nawet nie wiem jak to nazwać ;)

no i do rzeczy...

zepsuł mi się przycisk który wyłącza tą blokadę i rzecz jasna samochód zatrzymał się.

musiałem jakoś wrócić do domu więc rozebrałem plastik i zwarłem kable, co pomogło ;D

ale teraz blokada przestała działać wogóle... kontrolka miga cały czas i pika co 30sekund... jak sobie z tym poradzić?

z góry dziekuję za pomoc i wyrozumiałość. pozdrawiam.

Dzięki za wyjaśnienie gdzie masz ten ukryty przycisk ;)

Spróbuj odłączyć akumulator na chwilę, lub jeśli ten alarm ma własne zasilanie to odepnij sam alarm na chwilę, może wróci do normalności ;)

Dzięki za wyjaśnienie gdzie masz ten ukryty przycisk ;)

We wszystkich megankach z tą funkcją jest w tym samym miejscu, więc to żadna tajemnica i metoda co najwyżej na wiejskich złodziejaszków ;D

Te kable od przycisku masz nadal zwarte?

nie,nie... oczywiście, ze nie... zwarłem tylko na chwilkę... wydaje mi się, ze coś zrąbałem tym, ze zwierając ręka mi zadrżała i zamiast jednego porządnego naciśnięcia wyszło kilka bardzo króciutkich... :/

Spróbuj odłączyć akumulator na chwilę

na całą noc odłączyłem, odpięcie alarmu nic nie pomogło... :/

Gdzie ja mam szukać jakiegoś modułu od tego czy coś? od jakiegoś alarmu też nic nie moge znaleźć... gdzie to wszystko jest? ;)

Pozdrawiam ;)

[ Dodano: 2009-10-29, 11:17 ]

może jakiś pomysł jak to porostu odłączyć? Albo jak to się prawidłowo nazywa chociaż ;)