piszu Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Tez sie podepne pod ten temat bo potrzebuje pomocy: w WKŁ jest opisane jak wyjac same liczniki, ale nie ma slowa o tym jak rozebrac tą "puszke" z nimi wsrodku (tylko jest ze sie zdjemuje szybe przednia). Wie ktos moze jak dobrac sie do tarcz? CHcialbym je sobie wymienic na biale i musze dostac sie do samej "treści" licznika [ Dodano: 2007-04-28, 16:42 ] Nikt nie jest w stanie mi pomoc :-(? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skarpaczi Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 kostka przeczyszczona, wymieniony czujnik obrotów, a problem dalej jest:( co można jeszcze ewentualnie sprawdzić o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron316 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 A może ktoś napisać jak zdemontować licznik w scenicu 1ph2 ? Tzn musze zarówki wymienic.Może nie trzeba demontować ?może wystarczy je jakoś zgrabnie włożyć? I może ktoś wie jeszcze co jest w kontrolkach i podswietleniu ?Zarówki czy diody?Tu i tu czy zamiennie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Pod osłonami głośników masz 2 śrubki, odkręcasz, ciągniesz do siebie parapet i już masz licznik. Swoją drogą, baaaardzo rzadko padają diody w licznikach phII, jesteś pewien, że to ich wina? Padły wszystkie na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron316 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 No przestał swiecić. A tam są żarówki te 1,2W czy diody? I co jest w kontrolkach w liczniku też żarówki czy diody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 phII ma tylko diody w liczniku. Jak przestał cały licznik świecić to podejrzana sprawa i szukałbym przyczyn gdzie indziej, np w ściemniaczu kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron316 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Tak są diody - dostałem się do środka -coś ze stykiem było -już jest OK Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trabano Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Witam Jestem nowym użytkownikiem. Miałem przypadłość w swoim Sceni z prędkościomierzem. U mnie wskazówka wariowała. Przy wrzuceniu na luz wskazówka spadała do zera, przy zwiększonych obrotach wskazywała normalnie. Nie pomagało czyszczenie styków na czujniku ani na kostce od licznika. Przeglądałem całą wiązkę gdyż sól może zrobić swoje. Rozwiązanie było banalne. Sól po kilku zimach nagromadziła się na połączeniu masowym przy silniku i zjadła końcówki oczkowe. Masa składająca się z dwóch czarnych przewodów przykręcana jest śrubą M8 do obudowy silnika. Proponowałbym przed wymianą czujnika sprawdzić wszystkie masy. Na silniku i na skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi