Arek99 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 wczoraj pojawił mi się komunikat "einspritzung pruefen", dzisiaj odpaliłem i jest to samo. Oświećcie mnie co to oznacza ten komunikat. Domyślam się, że chyba sprawdzenie wtrysku. Czy tak? A jeśli tak, to co może być przyczyną, co nawaliło? Auto idzie jak burza, zero problemów. Scenic II 1,9dci 2003r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 zatankuj kilka razy odsiarczoną, lepszą rope w stylu V-Power albo Ultimate do tego wlałbym do paliwa czegoś markowego do czyszczenia wtrysków, tak zapobiegawczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek99 Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 są jakieś specyfiki do czyszczenia wtrysków wlewane do paliwa? nawet nie wiedziałem, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 zgoogluj a sie dowiesz albo odwiedź pierwszą lepszą stacje benzynową. Szukaj na półce a nie wśród gazet CKM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Jak gasnie SERVICE i "Einspritzung pruefen" po nagrzaniu silnika to masz uszkodzona ktoras swiece zarowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek99 Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 niestety nie, po nagrzaniu silnika kontrolka "service" nie gaśnie. Zapala sie bez rzadnej logiki. Jednego dnia się pali i wyświetla się komunikat, drugiego dnia brak usterki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Tzn zle sie wyrazilem powiedzmy rano zapalisz samochod ... swieci sie service i sprawdz wtryski.Temp dojdzie do 90 C zgas silnik i zapal i juz nie powinno sie swiecic .... Czasami w cieplejsze dni tez mi sie nie zapalalo. Ale juz wymienilem swiece wiec problem znikl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERTAL Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Poszukaj tematów z tekstem "Check Injection" trochę tego było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi