0andrzej0 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam! Mam problem ponieważ ostatnio zamontowałem wspomaganie i teraz chciał bym podłączyć czujnik ciśnienia wspomagania do komputera i moim pytaniem jest czy wystarczy podłączyć czy jeszcze coś ustawić w komputerze? Drugim moim pytaniem jest w jakie sposób odłączyć drążki skrętne od maglownicy? Z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 moim pytaniem jest czy wystarczy podłączyć czy jeszcze coś ustawić w komputerze? Było już o tym wspomniane na forum, trzeba jechać na komputer i włączyć opcję wspomagania, o ile to jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0andrzej0 Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Też widziałem że gdzieś było o tym czujniku ale czy wie ktoś od czego to zależy czy jest taka możliwość i jak można to we własnym zakresie zrobić jaki program trzeba mieć itp. Ale bardziej potrzebował bym wiedzy jak te drążki na przegubach kulowych z maglownicy wymontować i czy to jest w ogóle możliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Opcję włączysz tylko Clipem. Drążki - nie wiem, nie wypowiadam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0andrzej0 Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 A orientujesz się kolego meganecoupe02 gdzie można "dostać" Clipa albo jak to obejść? A z drążkami bedę musiał sam walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Clipa spotkasz najszybciej w ASO, ale zanim tam się wybierzesz poczytaj/poszukaj namiarów na warsztaty w Bydgoszczy, które posiadają to urządzenie. Jest kilku użytkowników z Bydgoszczy, może ktoś Ci podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0andrzej0 Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 A nie da się czegoś wykombinować np. z jakimiś złączami od innych marek plus programik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Raczej nie Będziesz szukał pół roku, stracisz czas, nerwy i kasę, a w warsztacie podepniesz może za 50 zł i po sprawie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dranas Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Drążki kierownicze wykręca się specjalnym kluczem (tubą), który działa na zasadzie 3 ruchomych walców. Klucz ten nie uszkadza powierzchni przegubu drążka kierowniczego. Można spróbować kluczem hydraulicznym do rur, ale nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0andrzej0 Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Chyba się nie zrozumieliśmy chodzi mi o miejsce rozłączenia oznaczone jako 1 tam pod gumami a kolega dranas miał chyba na myśli odkręcenie drążka (2) ze sworznia kulowego nie obecnego na rysunku:) chyba że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dranas Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Ja właśnie o tym pisałem. 8-) Odkręcenie drążka kierowniczego od maglownicy. 8-) Wymiana końcówki to całkiem inna rzecz (bez specjalnych kluczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0andrzej0 Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Tak faktycznie muszę przyznać że miałeś racje spróbowałem w weekend i faktycznie jest tam jeszcze podkładka zapobiegająca odkręcaniu:) która niestety nie przetrwała mojej próby. A odkręciłem go kluczem do rur hydraulicznych no i faktycznie powierzchnia się trochę porwała ale myślę że to nie będzie stanowiło żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dranas Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Poszło kluczem do rur, bo miałeś wyciągniętą maglownice. Sam wiesz jak to się teraz odkręca. To teraz pomyśl, że ludzie próbują zrobić to samo na samochodzie. :-/ Jeszcze jedna rada, jak już masz na wierzchu drążki kierownicze, radzę już teraz przygotować sobie końcówki do regulacji zbieżności !!!! Czyszczenie i smarowanie gwintów drążka. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0andrzej0 Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Dokładnie tak jak mówisz kolego na razie przygotowałem sobie jeden drążek ze starej maglownicy bo na więcej czasu nie miałem a poza tym chciałem kupić podkładkę zabezpieczającą przed odkręceniem drążka ale niestety podobno w komplecie z drążkiem tylko wiec muszę pokombinować inaczej. A co do odkręcania w samochodzie to pewnie przekonam się w sobotę ale mam dość sporo miejsca pod maska bo moja wersja to 1.4eco i może uda mi się odkręcić w samochodzie kluczem do rur. ps. z tym przygotowaniem to święta racja bo w samochodzie wszystko się komplikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol89 Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 faktycznie jest tam jeszcze podkładka zapobiegająca odkręcaniu:) która niestety nie przetrwała mojej próby Ta podkładka jest tak zrobiona, że nie może wytrzymać podczas odkręcenia. Najgorsze jest to, że można je dostać tylko w komplecie z drążkiem. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi