olech90 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam, wczoraj dostałem wzmacniacz firmy no name wiem ze jest w 100 % sprawny bo używał go szwagier w swoim aucie, gdy podłączyłem wsystkie kable i głośniki by sprawdzić okazało sie ze nie ma żadnej reakcji, zapaliła się tylko dioda na wzmacniaczu, mam radio JVC KD R401 kable podłączyłem następująco : Gruby czerwony od akumulatora do B+ Niebieski sterujący od radia do REM Masa (mase podłączyłem koło tylnej lewej lampy) do GND jaka moze być przyczyna ze wzmacniacz nie reaguje ? zły kabel sterujący ? ( przeważnie niebieski z białym paskiem) zle podłączona masa ? Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin86 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Cięcie Mam ten sam problem ale z podłaczeniem aktywnej skrzyni basowej .... HELP [ Dodano: 2009-11-25, 18:31 ] Gdzie w megane 2003r classic podłaczyć kabel sterujacy (niebieski) REM z subwoofera aktywnego ?? +12 podłaczone sygnałowe też , uziemienie także .. pomocy !!!!!! krew mnie zalewa [ Dodano: 2009-11-25, 18:40 ] Czy może takowego kabla nie byc w kostce ?? co mi możecie poradzić? .. ach jak miałem audi wszystko było inaczej.... :roll: [ Dodano: 2009-11-25, 18:46 ] I jak zmienić żeby radio mimo wylaczonej stacyjki grało nadal , [ Dodano: 2009-11-25, 18:49 ] Skąd wziąć Remote do sterowania wzmacniacza znaczy sie napięcie +12V które włącza wzmacniacz razem z Radiem? Podłączyć się pod przewód sterowania Anteną automatyczną czy może znalacie inne źródło dla Remote? POMOCY :shock: Polecam ponowną lekturę regulaminu forum odnośnie pisania jak i cytowania postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Podłączyć się pod przewód sterowania Anteną w oryginale jest koloru niebieskiego.I jak zmienić żeby radio mimo wylaczonej stacyjki grało nadal , odradzam!!! radyjko pomimo wyłączenia może pobierać większy prąd przez co pewnego pięknego poranka możesz nawet drzwi z pilota nie otworzyćwzmacniacz nie reaguje ? no ale dioda się świeci?? to reaguje czy nie?? kolego olech90, od kiedy 1.4 Eco ma 75 KM?? robiłeś coś przy silniku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olech90 Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Tak Dioda sie świeci ale podłączone głośniki do wzmacniacza nie grają a co do 75 Km... w dowodzie jest wpisane 55 Kw po przeliczeniu daje to jakies 74 z groszem czyż nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 eco nie ma 55 KW ale nie ważne. a jak podłączasz + pod remote w wzmacniaczu to słychać jakieś pyknięcie w głośnikach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olech90 Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Tak dokładnie tak jak mowisz było pyknięcie w głosnikach, da rade wystukać rytm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 w takim razie nie ma sygnału na wejściu. Albo radio, albo kable albo zabezpieczenie w wzmaku (może dałeś sygnał z głośników radia na wejście low w wzmaku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olech90 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Już działa odłączyłem wszystkie kable od wzmacniacza radia i akumulatora i podłączyłem na nowo, wymieniłem bezpiecznik przy wzmacniaczu i wszystko gra tak jak chciałem Dzieki Wielkie Pozdrawiam Znalazłem jeszcze jednem problem mianowicie gdy scisze radio i dodam gazu to słysze w TUBIE obroty śilnika. Jak temu zaradzic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Kable od audio poprowadziłeś zapewne obok jakichś od instalacji samego samochodu. Jeśli mam racje, to poprowadź je tak aby nie były przy innych. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilf Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Istnieje też 2 inne opcje Kolego Techniacz ;-) 1.Może po prostu kable sygnałowe (czyżby CHINCH? ;-) )są "marnej" jakości, czyli ekran w nich jest do ... niczego i kable zbierają zakłócenia (to najczęstsza przyczyna). 2.Podejrzewam że masę wziąłeś Kolego olech90 z bagażnika, spróbuj zmasować radio i wzmacniacz razem- minus z radia podłącz do minusa wzmacniacza, jeśli nie pomoże minus wzmacniacza podłącz bezpośrednio do akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi