bronius Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 pas od kierowcy niezbyt się zwijapewnie sprężyna się rozciągnęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaneq Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 co z tym można zrobić? wymienić sprężynę czy może idzie ją jakoś ręcznie naciągnąć? jak tam dojść? ewentualnie czy można zamienić sprężynę z tylnich napinaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 nie mylcie napinaczy ze ściągaczami bo to inne rzeczy są :D napinacze odpowiadają za bezpieczeństwo to takie rurki które wystrzeliwują podczas wypadku, ściągacze pasów to to badziewstwo z którym walczymy... wątpię czy da się to ręcznie naciągnąć prawdopodobnie w twoim przypadku trzeba zmienić cały pas, nie wiem jak jest w M I ale w II trzeba odciągnąć plastik ze środkowego słupka i pod nim wszystko ładnie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatta7 Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 a powiedzcie mi o napinaczach taka rzecz mam wersje 3 drzwi 2005rok i sa walniete napinacze przy siedzeniach schowały sie na dół pasy działaja bez zarzutu jak sie szarpnie to blokuja i pali sie kontrolka poduszki czy wystarczy tylko wymienic te napinacze przy siedzeniu (miedzy siedzeniami) i wszystko bedzie ok? -bo gdzies czytałem ze w megane 2 wystepuja 4 napinacze jak to jest? 4 czy 2 ???? bo jesli 2 miedzy siedzeniami to wiem takie za 300zł i niebyło by zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 jedz na kompa sprawdź które napinacze są walnięte, masz racje są 4 - dobrze słyszałeś, w jednym siedzeniu po 2 z lewej i prawej, następnie wymień te napinacze które są walnięte, znów jedziesz na kompa i kasują błędy. tak wygląda procedura wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peso Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Są jeszcze 2 napinacze w pasach z tyłu i one tez wystrzeliwują przy wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 gatta7, nawet jak wymienisz napinacze na sprawne to lampka i tak się będzie palić. Dużo o tym już pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Danielossss, jak pojedziesz na komputer to się świecić już nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Niestety tu Clip nie pomoże. Trzeba mieć sprawne wszystkie poduchy, napinacze i nowy sterownik(trzeba go zaprogramować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 To jak mi wytłumaczysz to, że miałem wywalony 1 napinacz od kierowcy poduszki sprawne, wymieniłem napinacz, pojechałem do magika pogrzebał coś w komputerze samochodu wziął 200zł i żadne kontrolki się nie świecą i wszystko działa tak jak powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 slavOK, droga zapłaciłeś, bo ogólnie za ponowne programowanie pamięci krzyczą zazwyczaj około 100 zł. Ja jednak się na to nie zdecydowałem, ponieważ nikt nie pozwolił mi być przy całej robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 slavOK, droga zapłaciłeś, bo ogólnie za ponowne programowanie pamięci krzyczą zazwyczaj około 100 zł. koleś robił jeszcze kilka innych pierdół, dlatego taka suma. Ja jednak się na to nie zdecydowałem, ponieważ nikt nie pozwolił mi być przy całej robocie. no widzisz ja nawet mogłem pytać co aktualnie robi i lukać na kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Czyli widziałeś jak zrobił to Clipem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Clipem robił jedno, 2ga sprawa to wyciągnął jakiś sterownik z pomiędzy siedzeń, wziął na innego kompa i tam coś programował. W każdym razie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatta7 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 gatta7______________________________dzieki bylem u majstra juz wiem wszystko walniete mam te zapiecia przy fotelach podpia pod komputer nie mial jakiegos polaczenia wypial jakis sterownik(mowi ze od poduszek) naprawa tego ma kosztowac 100zł ten zda a dostanie 2 dobry i jak kupie nowe napinacze to wymarze mi ta poduszke czyli podpiecie z wymazaniem 50zł 2 napinacze 300zl i nowy sterownik 100zł bo poduszki mam całe tylko nie wiem czy 6 czy 8 bo czytałem ze 3 drzwiówki maja 8 poduszek ale ja naliczylem 6 dwie przod, 2 siedzenia i 2 w suficie z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi