michaus Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Witam. Mam Renault Megane 1.9 D 1998r. Mam z nią kilka problemów: 1. Słabe ładowanie akumulatora lub zbyt duże zużycie energii. Ostatnio ładowałem akumulator do pełna przejechałem z 50 km potem 2 tygodnie stał nieużywany w garażu i akumulator wyczerpał się całkowicie. 2. Gdy temperatura jest bliska 0 muszę rozgrzewać 2 lub 3 razy świece bo za 1 szarpie i za chwile gaśnie. 3. Przy dodawaniu i odejmowaniu gazu drążek do zmiany biegów przesuwa się do przodu i do tyłu. I na dodatek szarpie całym samochodem. 4. Przy zmianie biegu z 1 na 2 czasami nie chce wskoczyć 2. 5. Przy naciskaniu sprzęgła, sprzęgło skrzypi. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 ad.1 może trzeba wymienić akumulator?? zrobiło się chłodno a do tego 2 tygodnie miał wytrzymać?? ad.2 może świece trzeba sprawdzić?? ad.3 poduszki silnika.... standardowo są 3. można wizualnie sprawdzić czy którąś trzeba wymienić ad.4 u mnie wina oleju w skrzyni, ale problem sam znikł. u kolegi regulacja pod skrzynią na wybieraku (chyba tak to się nazywa) ad.5 smar lub silikon i po bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaus Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 akumulator wymieniałem na wiosnę. świece wymieniałem z pół roku temu. dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 michaus, Co nie zmienia faktu, że któraś ze świec padła a i akumulatorom też paść może nawet szybciej (bywają wadliwe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaus Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 ok dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi