Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Co to za kabel? Pytanie do znawców

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich! :-)

Panowie mam ogromną prośbę - niech ktoś mi powie gdzie podłączyć następujący kabel:

Resize_of_rtyhr_003.jpg

Odchodzi on od kabla do wiatraka chłodnicy. Zrobiłem test auta - grzeje się - przyczyną jest niewłączający się wiatrak. Przypuszczam że winowajcą jest właśnie ten kabel z wtyczką na zdjęciu, ale za nic nie mam pojęcia gdzie go podłączyć.

Proszę o szybką odpowiedź.

Pozdrawiam.

Bogdan.

Właśnie wtyczka jest luzem, ale wolnego gniazda nigdzie nie mogę znaleźć :-?

Kolego Prezes gdzie Ty ją dostrzegasz? Złudnie może wyglądać ta obok silnika wiatraka chłodnicy jednak ona jest już do niego podłączona.

Ktoś kto ma Megankę gdyby był taki życzliwy, przeszedł się i rzucił okiem co ma pod maską i jak te kable idą ;-)

Sprawa rozchodzi się o dwa kable:

Pierwszy z zieloną wtyczką (podłączyłem do gniazda znajdującego się przy chłodnicy)

Drugi rozgałęziający się na dwa - dwie czarne wtyczki (z których na zdjęciu jedna jest podłączona do wiatraka chłodnicy a druga wisi właśnie luzem)

Właśnie wracam spod auta :-)

Więc tak jak pisałem kolego Prezes - wtyczka przy silniku wiatraka jest już podłączona (właśnie z nim) natomiast ta luźna miała iść na miejsce tej gdzie jest zielona.

Zielona natomiast idzie do gniazda koło skrzyni biegów, czyli problem rozwiązany. :-)

(tak to jest gdy kto inny rozkłada, a inny montuje układ chłodzenia ;-) )

W każdym razie dziękuję za zainteresowanie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!