endriu626 Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 witam jestem poraz pierwszy na tym forum w dniu dziesiejszym zakupilem Reno Scenic 2,0 bp z 1997r. abs.klima 2xszyber itp: :lol: przed ty zakupem bylem zainteresowany kupem Forda Mondeo ! ale zmienilem zdanie ! teraz zastanawiam sie czy zkladac gaz????? na dzien dzisiejszy posiagdam jeszcze Opla Vectre 2.0 z 1990r mam ja juz trzeci rok na gazie i jestem bardzo zadowolony!!!! koledzy na co mam zwrocic uwage??? co mam wymienic???? czy blacha w tych autach jest zdrowa???? prosze o jakas podpowiedz :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 cieszymy się z udanego zakupu i życzymy miłej lektury forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Hej.. od 4 miesiecy jestem szczesliwym posiadaczem Scenica 2,0.. Polecam gaz, tylko zaloz lepsza instalacje a nie 2giej generacji... U siebie mam Staga 300.. za 2600zl z butla w kole i wlewem przy pod klapka od wlewy paliwa.. Autko na gazie spisuje sie znakomicie, spalaniemozesz sprawdzic w tym temacie --> http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=139...sc&start=60 Napewno wymien rozrzad, u mnie przy okazji zostala wymieniona pompa wodna, napewno jeszcze oleje i filtry i nie zaszkodzi tez spojrzec na swiece (polecam Bosha 4 elektrodowe) i kable WN... Co do blachy i mnie na tylnym zderzaku pojawily sie jakies brzydkie kropy rdzy... Po za tym wszystko ok. pozdrawiam i zamieść jakieś foty autka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu626 Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 ok. dzieki za podpowiedz @MrTea mam jeszcze pytanie co do klimy, jakos salobo chłodzi !??? co mam zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 co do autka to o ile nie było klepane to rdza nie jest problemem. Są tu i gdzieniegdzie bąble które trzeba "obrobić" (ranty tylnych nadkoli) ale generalnie nie ma problemu. Scenici były częściowo ocynkowane. Klima i u mnie rewelacji nie pokazuje. Jestem przyzwyczajony do Toledo gdzie miałem +2 przy wylotach. W scenicu kiepską klime (choć wszystko OK a ostatnio przeszła serwis) tłumacze dużą budą. Fucktycznie oziębia sie wew. długo. Troche lepiej jest na 3cim biegu nawiewu. Sprawdź filtr kabinowy tak dla zasady. LPG --> zakładaj sekwencje i ciesz sie niskimi kosztami. NIe będzie problemu z silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu626 Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 koledzy nabilem dzisiaj klime koszt to 150zł jeszcze czeka na mnie rozrzad! :cry: gdzie szukac tanich czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 www.allegro.pl 150 to nie ma co narzekac, czesto bywa ze trzeba jakis wezyk wymienic a to kolejne koszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Zawsze przy kupnie auta do ceny trzeba sobie doliczyc jakis 1000-1500zl na ewentualne naprawy.. Nidy nie wiesz czy za chwile nie bedziesz musial wymienic klockow i tarczy hamulcowych np. Co do klimy tak jak pisze Snap, 150zl to wcale nie drogo a teraz bedziesz mial spokoj przez dluzszy czas.. Co do rozrzadu nie wiem czy sie oplaca zaoszczedzic np. 50zl, jak Ci pęknie wczesniej pasek bedziesz duuzo wiecej w plecy.. pozdro i szerokiej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu626 Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 dzieki za podpowiedzi :lol: :lol: mam nadzieje ze zakup Scenika byl trafny :lol: :lol: :) (bardzo wygodne autko) a tak jeszcze z zapytaniem zapala sie kontrolka (O) to cos chyba z klockami???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 a tak jeszcze z zapytaniemzapala sie kontrolka (O) to cos chyba z klockami???????????????? Lampka kontrolna zużycia okładzin hamulców przednich Jej zaświecenie w czasie hamowania oznacza konieczność natychmiastowej kontroli stanu okładzin hamulców. Polecam z działu instrukcje obsługi ściągnąć sobie ksiązke obsługi do scenica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu626 Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 moje boje :-P bylem z klockami i co sie okazalo! sa jak nowe! :-o ale gostek mowi ze trzeba uciac kabelek od czujnika ze renowki tak maja, ze nawet jak nowe wychodza z salonu to obcinaja :lol: bo pozniej maja klopot no i zrobilismy ciach :lol: jak juz byl na podnosniku to zobaczylem ze ma dziury w ostatnim tłumiku (i znowu wydatek) :-| jednak autko jest jak zona!!! trzeba inwestowac!!! ;-) ;-) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 ale gostek mowi ze trzeba uciac kabelek od czujnika ze renowki tak maja, ze nawet jak nowe wychodza z salonu to obcinaja :lol: bo pozniej maja klopot Jakiś dziwny gostek. Ja pierwsze co to sobie naprawiłem ten kabelek (problem jest tylko taki, że się urywają) i śmigałem tak 3 latka i nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi