Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Czy kupił(a)byś ponownie Megane II

mister

Rekomendowane odpowiedzi

Moze nie mam megane 2 a 1 ale nie zamienilbym tego auta na zadne inne, kazdy mowi ze ma problemy ze renault to ble ble ble tworzac taki maly offtopic

prosze rzuccie okiem na

http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=7952

to to dopiero sa problemy, a z autami to w szczegolnosci na te uzywane sklada sie wiele czynnikow- za dobre auto trzeba zaplacic dobre pieniadze taka prawda podam pare przykladow

- znajomi mieli lagune hb pekla glowica naprawili - mowili ze to taki zlom ze musza go sprzedac -kupil sasiad - jezdzi 5 lat nie wlozyl w auto ani zlotowki poza normalnym serwisowaniem - olej, plyny itd... i mowi ze nastepne auto to bedzie laguna...

- znajomy kupil Alfe 156 odpicowana przed sprzedaz, koles bez wahania spuscil 4 tysi ( chcial 20 oddal za 16) - w ciagu 4 miesiecy wlozyl w nia 5 tysiecy - zawieszenie, pompa, alternator i pare innych rzeczy

takze albo ma sie szczescie albo nie :mrgreen:

Wcześniej tez miałem francuza TYlko z pod znaku lwa model 307 Zrobilem nim sporo km i nic nie nawaliło Załozylem tylko sekwencyjny gaz i jazda :mrgreen: Teraz mam megi II z 2004 1.9 dci na razie jest ok poza faktem ze w pierwszy dzien uzytkowania padł mi czujnik ciśnienia oleju I byla opcja brania auta na lawete :mrgreen: WIEC poczatki były trudne oby teraz juz bylo z górki:) Zadowolony jestem z komfortu i dynamiki silnika :) MAM pytanko olej sami dolewacie czy jak dopiero czujnik wskaże??

[ Dodano: 2009-01-17, 12:05 ]

Nie niestety.Za duzo problemów,chociaz jezdzi sie oszczednie i komfortowo.Nastepne auto to bedzie Fiat Bravo,który miazdzy moja meganke.

Jestem zdania że ford gówno wart a fiat to jego brat :)

Widzę, że kończą się merytoryczne argumenty za i przeciw, tu cytuję:

"Jestem zdania że ford gówno wart a fiat to jego brat "

Ja znam inne :

"Kto kupuje megane ten ma w mózgu nas....e"

I które ładniejsze?

Post został edytowany i poprawiono błędy, oraz powycinano zbędne, podwójne ENTER'Y z pomiędzy linijek. - gojgien

ponownie gdybyście staneli przed wyborem samochodu to byłaby to Renault MEGANE II ?

tak, z silnikiem 1.5dCi 105, bo ma sześc biegów, duży moment obrotowy, mało pali,

i zaraz zaczipowałbym go, tak leciutko- 125koni wystarczy, i jakieś 270Nm. "Oprócz błekitnego nieba"... :mrgreen:

Ja bez wątpienia zdecydowałbym się jeszcze raz na MII, tyle że RS-ka :mrgreen: Madzia ma nastukane około 175 kkm i jedyna poważniejsza wymiana to zwijacz poduszki, więc nie mogę wyjśc z podziwu ile rzeczy jest w stanie zepsuc się w innych egzemplarzach :-/ Ostatnio autko mi zastrajkowało, zrobiła się choinka na desce rozdzielczej, a w końcu całkowicie klękło. Co było przyczyną? Lekko poluzowana klema kabelka idącego do komputera, przy wymianie akku serwis się po prostu nie popisał. Dwa obroty kluczem "7" i po awarii :mrgreen: Może dlatego samochód jest bezawaryjny, że traktuje go jak diesla, tzn. z rana zawsze daje jej czas, żeby się rozgrzała, a po dłuższej trasie przynajmniej minutę zostawiam na luzie? P.S. A wracając jeszcze do tematu Fiata Bravo, dokładniej do trzymania na zakrętach, miałem nieprzyjemnośc jeździc tym modelem i na łuku równej dwupasmowej drogi dupa strasznie zaczęła uciekac i gdyby nie esp to byłoby gorąco. Natomiast Meganka bez problemów robi ten łuk i to z większymi prędkościami ( a nie ma esp). Pozdrawiam

P.S. 2 Macv6- w 100% podzielam Twoją opinię.

Czy kupiłbym megankę II? Oczywiście, również w kombiku tyle że dci 150km - jeśli jeszcze będą w produkcji :mrgreen: bo nie zamierzam obecnej zmieniać jak na razie. Cieszę się, że omijają mnie opisane kłopociki i mogę się cieszyć jazdą od przeglądu do przeglądu pomimo tego, że autko moje zaliczyło w helmutowni dzwonka. Wymieniam płyny, filtry, klocki, tarcze pewnie jeszcze wiele innych felerów się trafi, ale nie narzekam - chcę jeździć muszę dbać i słuchać świstu turbinki :mrgreen:

No coz... Kacper69: jak ta twoja Megi jest taka zla to ja sprzedaj, kup "niemca" i na ich forach chwal sie, ze wreszcie teraz masz prawdziwe auto. Gdyby jakies autko bylo naprawde bezawaryjne, to wszyscy by nim jezdzili. A tak... kazdy jezdzi tym co mu sie odoba, lub na co go stac.A to ze kupiles auto w salonie, to o niczym jeszcze nie swiadczy, szczegolnie w Polsce. W pewnym miescie u pewnego bylego juz dealera Opla, w trakcie rozladunku zjechalo auto z gornego pokladu i co? Po 2 miesiacach zostalo sprzedane jako nowe, efekt? Klient tak samo chwalil sobie Opla jak Ty Meganke. Po kilkunastu wizytach na servisie zabral auto do rzeczoznawcy, efekt? Nowe auto, odszkodowanie od dealera, zabranie koncesji i plajta.

Adam68, taka sama sytuacja była z vw borą, którą facet kupił nówkę w salonie i przy myciu auta gąbką ściągał też lakier. Okazało się, że auto było 2. raz malowane, ponieważ doznało jakiś szkód, bodajże podczas transportu. Więc "nawet" panzerwageny nie są idealne, a na dodatek jakie nudne... :mrgreen:

Adam68,

niestety musze jeszcze pojeździć tym hiszpańskim autem .

jeździłem też niemieckim ( sprzedałem 2 tygodnie temu, nie miałem gdzie go trzymać ) , przez 216 tyś km / 7 lat praktycznie jedyna awaria to kabelek ABSu i kilkakrotne wymiany żarówek.

Ale wracając do tematu , teraz jeżdzę renaultem ,co jest powodem że mamy o czym pisać na forum.

Właśnie awaryjność tego auta zmusiła mnie do poszukiwania w sieci forum tematycznego.

nie kupiłbym jeszcze raz meganki a tylko dlatego,że już jedną miałem i byłem zadowolony.W każdym razie jeżdżę dalej renufką.

Właśnie awaryjność tego auta zmusiła mnie do poszukiwania w sieci forum tematycznego.
mam rozumieć,że fora innych marek służą tylko do wymiany fotek i chwalenia się użytkowników między sobą bezawaryjnością swoich autek???

:mrgreen::mrgreen: :)

p.s.Jeżeli nie pasuje Ci hiszpański chłam to kup sobie niemiecki szpan ( Q7, Cayenne) montowany na Słowacji. ;-)

Pisałem już na SB, ale dla przypomnienia bo pytanie takie samo :mrgreen:

VW Passat B6

Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz? (na podstawie 77 ocen)

TAK (49%)NIE (51%)

Renault Megane II

Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz? (na podstawie 133 ocen)

TAK (75%)NIE (25%)

Chyba nie wymaga komentarza - to które auto może być bardziej awaryjne? :mrgreen:

A osobiście może kiedyś MIII GT, jeśli będzie się różnić znacząco od nijakiej wersji htb. A jak nie to Laguna GT :)

• 1 miesiąc temu...