chudyziom21 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam! wiem ze zadaje byc moze glupie pytanie! ale wisza nade mna przepisy i nie chce strzelic gafy! kazdy scenic to van? bo na allegro przy niektorych scenikach w opisie widnieje hatchback! czy poprostu wystawiajacy popelniaja bledy? a jak koniecznie musze miec vana na umowie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 a gdzie na umowie wpisuje się że to VAN czy inny z tego co pamiętam to wpisuje się markę auta i model.Natomiast w ogłoszeniach widnieje nazwa chatchback ze względu na rodzaj tylniej klapy podnoszonej wraz z szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 kudlaty, spotkałem się też z określeniem kombi. Z tego co się orientuję to sceniol od zawsze był traktowany jako miniVAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudyziom21 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 czyli co kazdy Szczeniak to van? jak na to zwracac uwage? o co chodzi z tymi fotelami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 chudyziom21, każdy scenic to van, a właściwie wymiarowo to minivan, a ludzie różne głupoty piszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roser Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Każyd Scenic to dokładnie minivan, ale na allegro nie ma takiej kategori dlatego widnieje jako van, inne kategorie hatchback i kombi odpadają, chociaż dla Polaka nic trudnego jak potrzebuje to i Clio rejestruje jako van/ciężarowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 inne kategorie hatchback i kombi odpadają By nie być gołosłownym, na potwierdzenie tego co wcześniej pisałem, wklejam fotę dokumentów przepisanych po przetłumaczeniu z austriackiego "Typenscheinu", gdzie mój sceniol widnieje jako KOMBI (podkreślenie) Wynika z tego że to nie w Polsce dokonują cudów na żądanie ale czasami cuda zdarzają się same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roser Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 mój sceniol widnieje jako KOMBI rzeczywiście kombi, ale jaki to by miało sens, na van/ciężarowy można sobie na firmę wziąć i później podatek przy zakupie odprowadzić i potem paliwo, chociaż te przepisy się ciągle zmieniają (raz z kratką raz bez niej), ale co by kombi dawało? tego już się chyba nie dowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Roser, mnie to nic nie daje, nawet jest mi to obojętne, nie czerpię z tego tytułu ani zysków ani ulg nie dostaję. Ot taka ciekawostka i podanie przykładu, że tak jednoznacznie nie można wykluczyć takich przypadków jak to MiniVan staje się kombi. (tym bardziej, że samo "J" w numerze VIN oznacza MiniVana, w załączniku rozpiska numeru VIN z M II) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi