Ragafewee Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witam, mam taki problem że przy każdym uruchomieniu auta resetuje mi się godzina i licznik dzienny. Czasem nawet tak się dzieje podczas jazdy. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komor Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 wyświetlacz pada u mnie działo się identycznie aż zgasł całkowicie koszt naprawy 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Dopóki sie resetuje to koszt naprawy może wynieść kilkanaście złotych. Problemem są zimne luty, które należy poprawić. Poszukaj na forum elektrody - temat jest tam opisany nawet ze zdjęciami m.in. mojego autorstwa. Nie czekaj z tym - bo koszty wtedy wzrosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typcor Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Witam Dwa tygodnie temu przerabiałem ten sam problem. U mnie dodatkowo doszło jeszcze dobijanie kilometrów do przebiegu. Naczytałem się na forach co jest przyczyną usterki, lutownica w rękę i po mojej interwencji licznik świecił całe dwie godziny. Skończyło się wysyłką do naprawiacza liczników. Koszt 200 zł a byłby 100 gdybym sam nie próbował naprawić :evil: . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 typcor, no cóż... wszystko zależy od umiejętności psługiwania się lutownicą. Co do nabijania km to zawsze to towarzyszy tej usterce. Słyszałem od mechaniora z ASO że mieli gościa któremu dobiło 100 kkm extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragafewee Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 no już padł wyświetlacz cały ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffsa Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 u mnie robi się reset tylko przy mrozach !!!??? niewiem co jest przyczną bo już rozbierałem licznik i przelutowałem cewkę mimo to sporadyczne resety tylko w mrożne dni. ?? Jakieś sugestie ?? Raffsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Przelutuj wszelkie możliwe puknty bo cewka to dopiero pierwszy i najlatwiejszy element dyskoteki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragafewee Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 u mnie okazało się że to wina przepalonego układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi