ziolo Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Najlepiej zabrać "piąteczkę" w kanister i śmigać aż zgaśnie nie lepiej zatankować do pełna? po co bombę wozić :lol: Chodziło mi o to żeby sprawdzić czy ta rezerwa świeci czy nie ??? Ja nigdy nie wożę paliwa ze sobą. Jedynie w baku :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigus26 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Witam wszystkich! Niedawno zostałem nabywcą megi coupe '97 1.6e i mam podobny problem, z tą różnicą że u mnie oprócz objawów już opisanych, po zatankowaniu wskazówka wariuje i "lata" w górę i w dół. Sprawa sie normuje gdy wyjeżdżę ponad 1/2 zbiornika ale za to dochodzi problem z kontrolką. Czyżby była to wina pływaka w zbiorniku czy może czujnika? Bardzo proszę o diagnozę i radę czy można to samemu wyklepać bo mechanior zaśpiewał mi 200 złociszy+pływak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 W megi tak mam, ze jak mam full bak to wskazowka pokazuje 110% w baku :) Jak jade to na wybojach potrafi pokazac troche wiecej a potem mniej i znow wiecej, ale tylko czasem na wybojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudłata Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 a u mnie kontrolka paliwa nie zapala się w ogóle chociaż jeżdżę na oparach...co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Jeżeli na 100% są to już opary - to zacznij od żarówki - może spalona - i nie polecam jazdy na oparach - szkoda pompy paliwa - ona tego nie znosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi_nh Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Kudłata u mnie jest to samo nie wiedzieć ocb :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek bydgoszcz Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 A tak z innej beczki,czy ktoś robił obejście filtra paliwa w 1.4 95 KM. Bo ja mam filtr w zbiorniku razem z pompą i wymiana to 750 PLN netto - podobno można zrobić trójnik i podłączyć filtr za 50 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1979 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Użytkownicy wrócmy do tematu. Dlaczego nie świeci się rezerwa. przy przekręcaniu kluczyka zapala się kontrolka i gaśnie a rezerwy brak jeżdzę do zera. Już druga pompka i nadal nie ma mrezerwy - brak sygnalizacji poprzez (chociaż użytkownik forum od któregho kupiłem powiedział że on u siebie miał) - gdzie szukać przyczyny. To mi nie przeszkadza aż tak bardzo ale jest dokuczliwe. Zawsze leje do pełna i robię ok. 700-740 km na przelotachj 10km i praca 10 km i dom więc starcz mi na miesiąc ale chciałbym zlokalizować usterkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 ja tylko dodam ze tez myslalem ze jest coś nie tak. Przy tankowaniu zalałem do karnistra 5 l i postawiłem w domu, żeby brat w razie W szybko przyjechał. Wskazówka wisiała mi przy 0 jakies 2 tyg. i dopiero sie zapaliła. Wiec pojechałem i zatankowałem. Więc myśle, że w megi tak jest a kontrolka działa tylko póżno się zapala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1979 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 to dlaczego się nie zapaliła jak mi paliwa zabrakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyx Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Moim problem jest skacząca wskazówka paliwa. Podczas jazdy dzieje sie tak ze pokazuje normalnie i nagle spada na zero po jakims czasie znowu podskoczy do odpowiedniej wartosci. Przy spadaniu do zero nie zapala sie rezerwa. Wiecie co trzeba zrobic by usunac ta mala usterke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szangala Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 witam! Podnieś tylne siedzenie i sprawdż połączenie końcówek morze jedna z nich jest lużna a jak nie to wyciąg pompe 15 minut roboty i sprawdż pływak podłącz na sucho i będziesz wiedział co jest grane stawiam na blaszke przy pływaku morze nie stykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyx Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 czyli plywam moge zignorowac bo tez skacze mi takze wskazowka od temperatury silnika. A powiecie mi gdzie dokladnie znajduje sie ta kostka pod tylnim siedzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustu Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 a podniosłeś je i spojrzałeś tam ? jest taki plastikowy okrągły dekiel do którego wchodzi kilka kabli - jak go podniesiesz znajdziesz to czego szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1979 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Panowie a jak zlokalizować brak rezerwy - kontrolka jest ok przy przekręceniu kluczyka się świeci ale jak jest stan paliwa zero do nic się nie dzieje - dobrze że chociaż wskaźnik paliwa dobrze działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi