Rabcio Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witaj serdecznie, Przeczytałem właśnie, że lada dzień ma wejść ustawa o zniesieniu opłaty akcyzowej za samochód sprowadzany z zagranicy ( obecnie 500zł) podaje link do źródła : http://podatki.wp.pl/kat,66248,title,Rzad-...,wiadomosc.html Natomiast w innym źródle była informacja, że wszyscy użytkownicy którzy sprowadzali samochód po 2006 roku mogą starać się o zwrot. Co o tym sądzicie ? Czy ktoś coś wie więcej na ten temat ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roser Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Rabcio, akurat w tym artykule chodzi o opłatę recyklingową (500zł, a dla firm chyba 80zł), o zniesieniu tej opłaty słyszę pierwszy raz, natomiast jeżeli chodzi o zwrot akcyzy wiem że coś się już ruszyło, kilka osób u mnie w pracy już dostały jakieś pieniądze z tego, a kilka nadal czeka, osobiście się tym mocno nie interesowałem bo u mnie na umowie o kupnie auta było napisane 100 euro, od tego jakiś procent to wychodzi parę groszy, ale z tego co pamiętam wystarczy najpierw iść do starostwa i tam się dowiesz wszystko w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Hmm to jak mam na umowie ponad 2k ojro, to jest szansa ze parę złotych dostanę ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabcio Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Wkradł się błąd chodzi o opłatę recyklingową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Piszą, że to co wpłacone to już raczej nie zwrócą :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Tzn. chcieliby małpy jedne,żeby nie musieli zwracać. :evil: Gdyby te 500 zł do mnie wróciło,to byłoby ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaron Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Przez cztery lata fundusz uzbierał z tego tytułu 1,7 mld zł. Panowie w co w wierzycie zobaczcie ile nasze bogate państwo musiałoby oddać ja zapłaciłem i nie liczę na zwrot. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi