ScenicII Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Panowie mam pytanie, czy ktoś montował z was czujniki cofania do Scenica II ? Widziałem, że w oryginale czujniki są na tych plastikowych nakładkach. Tylko, że jak włożyłem rękę pod zderzak to tam jest metalowe wzmocnienie. Więc teraz pytanie czy owe czujniki tam się zmieszczą (mowa o jakiś uniwersalnych do kupienia choćby na allegro). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Jak zdejmiesz zderzak to od wewnątrz zobaczysz zaznaczone miejsca gdzie fabrycznie są montowane czujniki cofania. I nie sa one tam gdzie myslisz - wiem bo sam montowałem. Co do samych czujników to kup firmowe np. Valeo. Ja kupiłem jakieś nijakie - tanie. Efekt taki że jak się czujniki zabrudzą/zapylą w lecie to pikają o byle co. Ja swoje planuje wymienić na Valeo w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ScenicII Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Czyli zderzak trzeba zdjąć, myślałem że bez tego się obejdzie. A masz może schemat gdzie są zaczepy od zderzaka bo zdejmując go pierwszy raz przypadkiem można coś ułamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Wiesz co - ktoś na forum nawet pisał że można to zrobić bez zdejmowania ale chyba to niezbyt wygodne. Co do mocowania to musisz zdjąć lampy tylne i tam masz chyba 4 śrubki, od spodu 3 zaczepy sa przykręcone oraz po 2 sruby w lewym i prawym nadkolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włocławianin Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Witam panowie Może ktoś mi doradzić czy jest sens kupować takie czujniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Włocławianin, sens żaden. Jakość najprawdopodobniej jest kiepskaaa. Gdzieś wyczytałem że te tanie czujniki reagują na pył - działają poprawniejak są czyste. Jak zabrudzone to pika choć do krawężnika jeszcze daleko. Dzisiaj jak bym miał kupować to tylko Hella raz zakładasz i masz spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włocławianin Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 A co powiesz o Paktroniku ? Chociaż zaczynam się zastanawiać czy jest wogóle sens zakładać taki bajer :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Włocławianin, wiesz co - ja wyszedłem z założenia że nie chce ozdabiać żadnymi dodatkami auta. Jedyną sygnalizacją to mam "pikanie". Więc z założenia już parktronik odpada. Zwykłe czujniki ale dobre wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włocławianin Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 dzięki kolego, narazie nie będę wogóle tego zakładał a jeśli się kiedyś zdecyduję to raczej na sam buzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi