grooha Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Witam,panowie mam następujący problem: renault kangoo 1.5dCi 42kw-2005r. Jakiś miesiąc temu miałem awarie pompy wodnej i zagrzał mi się silnik,po wymianie rozrządu i pompy wszystko chodziło cacy aż do pierwszych mrozów.Kręci rozrusznikiem,w trakcie kręcenia po około 5 sek. zapala się kontrolka od świec i czerwona od silniki(w ikonie silnika napis stop) i d.upa. "Na pycha" łapie za pierwszym razem. Jak chowam go do garażu(+4°C) odpala bez problemu,świece żarowe działają-wykręciłem i sprawdzałem na aku,prąd również dochodzi do świec.Co jeszcze mogę sprawdzić?????? Czy zagrzanie silnika mogło mieć coś wspólnego z tym problemem i teraz może nie być ciśnienia na cylindrach??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Mi jak wtryski padły to nie palił na mrozie, a jak było ciepło to ok, w garażu też paliło, na kompie wyszło że niskie ciśnienie w układzie zasilania, wiec to może to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi