sowix Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 witam, szybkie pytanie... chce zmienic swiece w mojej renacie i mam maly klopot, zdecydowalem sie na NGK, symbol na tabliczce z silnika to K7M 702, szybciej zapoznacie sie z problemem jak wejdziecie na stronke ngk - tutaj: http://www.ngkntk.pl/index.php?id=1319&...ane+%2F+Classic teraz czy moze ktos mi wyjasnic czym sie rozni megane classic od megane classic GPL, tak jak w tabeli w linku, obie wersje maja te same parametry a jednak ten skrot GPL powoduje ze swiece sa inne... a moze ktos proponuje jeszcze inne swieczki... ale to takie pytanie w tle:)) acha dodam jeszcze ze moja renia to 97r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reno Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Ja do swojego silnika 1.6e K7M 702 mam założone EYQUEM FC52LS i jest OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidex Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 silnik K7M 702 co do eyquem bardzo ciężko dostać przynajmniej u mnie nawet nie myślą o zamawianiu głównie polecają NGK, Brisk, Bosch, ISKRA??? :) Jak będziesz kiedyś jechał przez Przeźmierowo to daj znać, zapraszam na kawę do hurtowni (nie podaje nazwy, żeby nie było reklamy) w której pracuję a co ważniejsze od zawsze mamy w stałej ofercie świece Eyquema :=) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Przedwczoraj wraz z wymiana oleju i filtrow wymienili mi swiece na NGK. I mam dziwny objaw :) Jak sie zatrzymam (Noga na hamulcu) (obroty mojego silnika "na luzie" sa zawsze 750) to po paru sekundach bez jakiegokolwiek czasowego wzorca zachowania silnik zaczyna sie trzasc jakby przygasal i obroty spadaja do 350 i szybko wracaja, lekko trzesie cala buda. Osobiscie podejrzewam swiece ale moze wlali mi za duzo oleju, jeszcze nie sprawdzalem jego poziomu na bagnecie ale zrobie to dzisiaj. Bardzo dziwne. Sam nie wiem czy to nie przez zime, ale bylo tylko -2 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Sprawdz jaki model swiec Ci zalozyli, co chwila na forum sie okazuje ze albo mechanior albo "znawca" sprzedawca wciska ludziom swiece nie od tych modeli silnika co trzeba a potem nie mozna dojsc co sie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Skoro dobrze pracują w całym zakresie ( z wyjątkiem obrotów na luzie ) to chyba ze świecami jest wszystko OK. Poszukaj raczej "fałszywego powietrza" , moze rurka do czujnika ciśnienia jest popękana i jak się kurczy gdy jest zimno a przy -2 napewno, to masz taki efekt. :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 @Grzechub: - gdzie szukac czujnika cisnienia powietrza (gdzies w poblizu filtra powietrza?). Dzieki za podpowiedzi, wszystkie teorie sprawdze, bo ide na regulacje wybieraka skrzynki w najblizszym czasie do tego samego mechaniora! :) Wiecie co jeszcze zauwazylem, jak wylacze i wlacze swiatla na luzie jak stoi to tez mi tak obroty zbija (w momencie zapalenia swiatel), kurde :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Czujnik najczęściej mocowany na blachach przegrody czołowej komory silnika na wysokosci przepustnicy. Na forum było nawet zdjęcie. Poczytaj też http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=2350&...nik+ci%B6nienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Wiecie co jeszcze zauwazylem, jak wylacze i wlacze swiatla na luzie jak stoi to tez mi tak obroty zbija (w momencie zapalenia swiatel), kurde :-( powinien tak robić bo wzrasta obciązenie alternatora - ten sam efekt masz jak wlaczysz ogrzewanie tylniej szyby :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 [CIACH!!!] Tak ale dzisiaj przejchalem 10 km i bawilem sie swiatlami i tak nie mialem :? Ale jak przejchalem wtedy okolo 30 km (to co opisywalem wyzej) to tak mialem, juz sam nie wiem o co chodzi. [nie cytujemy po9stu w całości jeżeli pod nim bezpośrednio odpowiadamy, ostatnie ostrzeżenie] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orsetto Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Witam forumowiczów. Jakie świece i jakie kable WN założyć do instalacji gazowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 A masz kable WN u siebie ??? Temat świec był poruszany na forum, poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 wymieniasz tylko świece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melons Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Nowy jestem a co myślicie o takich świecach NGK świece ngk BKR6EIX - irydowe do 1,6 16v k4m7 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martynski Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Silnik k4j 750 Do dzisiaj były "renault 77 00 500 155" (co to jest?), na których auto przejechało ponad 40 kkm. Dziś założono DENSO "iridium power IK 20" (spora kasa) i na razie bez zmian. Ma ktoś z nimi jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi