luc4s Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Witam, mam od 3 miesięcy Megane I ph II Classic. Gdy ją kupiłem przy zamykaniu i otwieraniu drzwi pilotem auto mrugało tylko światłami awaryjnymi. Niedawno odłączyłem na dłużej akumulator i teraz oprócz mrugania, wydaje dwa przy zamykaniu, jedno przy otwieraniu pipnięcia. Jak można to wyłączyć, żeby było tak jak wcześniej? Mam pilot z sterowaniem radiowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 A ja mam przeciwny problem, jak to można włączyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel400 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Nie wiem dokładnie jak jest w Megankach, ale ja w poprzednim samochodzie żeby włączyć/wyłączyć ten dźwięk, musiałem włączyć zapłon i nacisnąć przycisk aktywacji alarmu, spróbujcie, może u was to zadziała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Trzeba uzbroić alarm ;-) Wkładasz kluczyk do stacyjki i przekręcasz liczysz ilość mrugnięć wyłączasz i tak 4 razy, każdy alarm ma inny kod uzbrajający. Najlepiej sie zapoznać z instrukcją całą, tam jest wszystko opisane http://megane.com.pl/dload.php?action=category&id=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 No dobra a jesli był alarm a juz go nie ma, to czy u mnie tez da się to włączyc?? Czy musi być do tego alarm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 slawekhip, jak nie masz alarmu to raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc4s Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Najlepiej sie zapoznać z instrukcją całą, tam jest wszystko opisanehttp://megane.com.pl/dload.php?action=category&id=5 Przeczytałem tą instrukcję, ale tam jest mowa cały czas o nadajniku z dwoma przyciskami, ja mam tylko jeden na kluczyku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 znaczy ja tez mam tylko jeden przycisk ten na kluczyku, ale jest ta sama zasada uzbrajania czyli : ale musisz swój kod mieć zamiast tych 1,1,1,1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc4s Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Ale mi alarm sam w sobie działa, chciałbym tylko wyłączyć dźwięk przy zamykaniu drzwi, tak jak było przed wyjęciem akumulatora. Jaki to może być typ tego alarmu? Montowany był seryjnie Meganka z 2001 r. 1,6 Classic Skąd można zdobyć ten kod? mam tylko 8 cyfrowy do każdego z kluczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 To zbytnio nie wiem, ja nie mam takiego dźwięku nawet po wymianie aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzek Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 hej.. odswiezam temat. jak sprawdzic czy mam fabryczny alarm? da sie po VINie? chyba jest, bo jak zamykam auto z kluczyka to czerwona lampka miga. megane I ph II, rocznik 2000 kombi. i chcialbym wlaczyc piszczenie przy otwieraniu/zamykaniu - teraz tego nie mam. kod mam od radia fabrycznego. czy to o ten kod chodzi? Regulamin pkt.1.5, 5.6, 5.7, 5.8 Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Jeżeli jest alarm to powinieneś mieć dodatkową diodę od niego, i jakąś syrenę pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzek Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 gdzie taka dioda mialaby sie znajdowac? miga mi non-stop jak auto jest zamkniete ta czerwona na srodku deski rozdzielczej. Regulamin pkt.1.5, 5.6, 5.7, 5.8 Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 (edytowane) miga mi non-stop jak auto jest zamkniete ta czerwona na srodku deski rozdzielczej. a jak wyłączysz silnik to nie mruga :) kontrolka na desce informuje o działaniu IMO, ja mam dodatkową diodę od alarmu zamontowaną w obudowie przełączników przy kierownicy z lewej strony, ale jej umiejscowienie jest dowolne :) Najprościej sprawdzisz zamykając samochód z pilota a otwierając kluczykiem, jeżeli zacznie wyć to znaczy, że masz alarm. tu jest opisane jak się aktywuje sygnał dzwiękowy przy zamykaniu(osobiście nie sprawdzałem czy działa) Ps. Masz niesprawną klawiaturę, zacina Ci się prawy ALT :) Edytowane 23 Maja 2011 przez KOSA78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzek Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 (edytowane) A wiec tak: nie mam zadnej dodatkowej diody (przynajmniej jej nie widze), nie mam tez "stacyjki" w schowku (tak wyczytalem w innym watku - ze powinna byc jak jest alarm), przy zamknieciu z pilota i otworzeniu z kluczyka nie zaczyna wyc, a otwieraja sie tylko drzwi kierowcy, przy zamknietym aucie z otwarta szyba jak wkladam rece do srodka to tez nic sie nie dzieje. Tamta dioda miga tylko jak auto jest oczywiscie wylaczone i zamkniete. :) Jak jezdze (nawet gdy czujnik albo ja zamykam drzwi) to nie miga. Wyglada na to, ze chyba w takim razie nie mam alarmu. Czy da sie wlaczyc ten dzwiek nie majac alarmu? Same kierunkowskazy gdy jest bardzo sloneczna pogoda to nie zawsze widac. P.S. Niestety nie mam mozliwosci pisania z PL znakami :) Edytowane 23 Maja 2011 przez gonzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi