GIMPUS Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Witam! Kilka dni temu wymieniłem rozrząd, świece oraz olej z filtrem w warsztacie. Od tego czasu komputer pokazuje mi rózne stany poziomu oleju(od całkowitego braku do pełnej miski). Oczywiście wskazanie na bagnecie wskazuje zawsze max poziom. Wzrosło też wskazywane przez komputer średnie zużycie paliwa o około 1 litr. Jakie moga byc przyczyny takiego zachowania komputera pokładowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukilks Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Z tym wskaźnikiem oleju to ciekawe, może poprostu się popsuł albo poluzowali wtyczke na czujniki, musisz sprawdzić, ja musiałem wejść pod auto bo tylko z tamtąd jest w miare dostęp, jeżeli chodzi o spalanie to podejrzewam ze wszystko się ustabilizuje bo komputer auta musi się nauczyć na nowo, bo była wymiana świec filtra itd, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Może tez być źle ustawiony rozrząd (o jeden ząbek przestawiony rozrząd robi różnice). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychup Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Trzeba wspomnieć, że dolne koło rozrządu nie ma klina, na którym osadza się go i nie jest w stanie się przesunąć np o pół zęba... Jest ono mocowane na wcisk i skręcane śrubą, którą czasem zakręca się na kleju! Przyznam się, że mi się to koło poluzowało i rozrząd się przestawił. Dopiero u mechanika dowiedziałem się prawdy, który dobrze ustawił rozrząd i wszystko dobrze dokręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi