jackuc Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Wczoraj patrzyłem wyglądało ok Tam są ze trzy przekaźniki i kilka bezpieczników Ale sprawdzę jeszcze dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arathron Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 U mnie był spalony jeden z dwóch tych brązowych (7.5) ale na szczęście był wsadzony obok zapasowy przez co odpaliłem go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Sprawdziłem są ok.No nic ma przyjechać elektryk i zobaczymy co się da zrobić Auto w garażu podziemnym, stromy wyjazd, na dworze śnieżyca... :-/ [ Dodano: 2010-01-30, 15:48 ] Witam Wczoraj był elektryk i stwierdził, że megi zgubiła kod do immo. Dzisiaj byłem w ASO i za 50 zł dostałem kod 8 cyfrowy (okazało się, że mam go na naklejce na książeczce "Wasz pojazd w skrócie".Nie da się go wpisać tak ja 4 cyfrowy. W poniedziałek ma przyjść spec od "francuzów" z clipem i zobaczymy. Wszystko wskazuje na to , że mam to samo co kolega "mariusz1209" czyli że padł moduł UCH http://megane.com.pl/kod-immobileizera-akt...a-vt337,480.htm [Dodano: 2010-02-05, 10:38] Witam mam do Was pytanie Znalazłem gościa, kótry przyjedzie aby rozwiązać probelm z immo. Zaproponował, że całkiem go odłączy a zostanie tylko alarm. Teraz by wymontował kompa, gdzieś z nim pojedzie i wróci ze "zdjętym" immobilizerem W ten sposóbb na przyszłość uniknę ponownych problemów. Ma to sens, ale jak to widzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcianek Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Cześćudało się ? Mi nie pali wogóle , rozrusznik kręci a dioda mryga szybko... Nie wiem co się stało No u mnie na razie nic nie pomaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 U mnie zrobione Pozbyłem się IMMO ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcianek Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 A można to sobie jakoś samemu wyrzucić ? Czy raczej skomplikowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Samemu ???? No raczej chyba nie, no bo jak ? Chyba, że masz na podmianę komputer.... , znajduje się za lampą przednią po stronie kierowcy, puszka z dużą wtyczką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcianek Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam dalej się z tym odpaleniem nie uporałem... Zdobyłem nawet kod od ASO wprowdziłem, dioda normalnie gaśnie wszystko tak jak w instrukcji. A megi dalej nie odpala :/ zauważyłem że po włączeniu zapłonu, słysze dziwny jakby warkocik z pod maski tak jak by przede mną nie wiem co to może być ? A pozatym to sprawdzałem już czujnik położenia wału, sprawdzałem iskrę, niestety jej nie ma. Już nie wiem co dalej... Może ktoś z forumowiczów ma jeszcze jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 ile cyfr ma kod, który wprowadziłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcianek Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 4 cyfry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 no to ciekawe czemu nie działa sprawdzałeś bezpieczniki w pudle pod klapą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcianek Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Wszystkie sprawdzane pare razy, już na prawdę nie wiem o co tam chodzi... A co to może być to bzyczenie, warkocik z pod maski po włączeniu zapłonu ? wcześniej tego nie słyszałem, przynajmniej nie tak głośno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Z której strony bzyczy? Może przekaźnik w puszce z bezpiecznikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Może alarm się skopał ? Może sróbuj odłączyć aku na jakiś czas i wbij kod jeszcze raz. Jak nie pomoże to bez elektryka chyba się nie obędzie. Jak się zaczęło ?Jakieś objawy wczesniejsze (u mnie nie było..) ? Dokładnie, otówrz klapę i niech ktoś zakręci, zobaczysz skąd bzyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 michcianek, a wciskałeś ten wyłącznik wstrząsowy? Jak nie ma iskry to nie ma opcji żeby zapalił. Zlokalizuj co bzyczy. Jeżeli będzie to przekaźnik to: -opukaj go trochę -jak obok znajdziesz taki sam przekaźnik to zamień miejscami z tym bzyczącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi