grzegorzmis Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Witam, Zwracam sie o wsparcie, do Szanowych Forumowiczow . Byc może ktoś z Was pracuje z ASO lub ma kogoś znajomego, który moglby sprawdzic historie samochodu megane sprowadzonego z Belgii. Mi nie udało sie nic ustalić, pracownicy ASO twierdza ze nie posiadają komunikacji z innymi serwerami, jakoś dziwna sprawa. Dlatego będę wdzięczny za pomoc, numer VIN przesle na priv. dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Odezwij sie do mnie na priv i podaj mi VIN i rok auta.Moze cos ustalimy. Ja jak szukalem teraz Megane II Grandtour to ok 80% sprowadzonych aut miala krecone liczniki. A jak nie krecone to byly tak koszmarnie poskladane po dzwonach ze wiekszosc bylo widac golym okiem. Przestalem wierzyc w to ze kupie tanszy samochod z zachodu. Przecierz tam nikt nic darmo nie daje ... wiec te wszystkie okazje to albo bite albo krecone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spory Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 ...no właśnie, jak to jest w Meganach?Wcześniej miałem Octavię, w której przebieg zapisywany był na budzie, w kompie i w jakimś tam jeszcze sterowniku. Ktoś kiedyś z forumowiczów weryfikował przebieg w swojej Megi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 podlaczam sie do prosby - czy ktos moze pomoc w sprawdzeniu chociazby przebiegu auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz51 Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Witam, to prawda nie da się sprawdzić historii auta w innej autoryzowanej stacji, nie istnieje coś takiego jak "baza wspólna renault", każdy kto mówi inaczej gada bzdury, sprawdzić jedynie można przeglądy gwarancyjne czy były wykonywane na bieżąco, a o sprawdzeniu przebiegu to tylko pomarzyć niestety wiedzą o tym dobrze handlarze aut, trzeba mieć albo szczęście albo zaufanie ale z tym drugim jest gorzej bo 95% aut ściąganych z zagranicy ma kręcone liczniki !! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 95% aut ściąganych z zagranicy ma kręcone liczniki a krajowe to niby nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz51 Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Zgadza się, niestety krajowe też :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peso Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Witam, to prawda nie da się sprawdzić historii auta w innej autoryzowanej stacji, nie istnieje coś takiego jak "baza wspólna renault", każdy kto mówi inaczej gada bzdury, sprawdzić jedynie można przeglądy gwarancyjne czy były wykonywane na bieżąco, a o sprawdzeniu przebiegu to tylko pomarzyć Pozdro I tu się mylisz sprowadziłem sobie autko sam z zagranicy i bardzo sie zdziwiłem gdy byłem w serwisie po częsci a pan który mnie obsługiwał podał mi cała historie auta włacznie z przebiegiem do ostatniego przeglądu miał w systemie nawet numery rejestracyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroslaw Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 i ile taka przyjemnosc sprawdzenia kosztowala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peso Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 I to jest w tym najlepsze ze nic pracownik sam od siebie podał mi te informacje jak zamawiałem karte do auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spory Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Z tego co wiem handlarze często idą na łatwiznę i kręcą przebieg tylko w budzie. Bankowo przebieg zapisywany jest też w komputerze. Warto wtedy podpiąć się pod kompa i zobaczyć co odczyta. No właśnie. Gdy miałem Octavię nabyłem tzw. VAG-com, program do diagnostyki samochodu. Ma ktoś z forumowiczów oprogramowanie do swoich Renówek? [ Dodano: 2007-05-30, 20:43 ] Myślę, że handlarze, komisarze używają czegoś takiego: http://allegro.pl/item196587990_interfejs_...ane_kangoo.html :shock: :evil: Gdy kogoś razi , kłuje w :shock: za duży przebieg, też może sobie sprawić "urządzenie diagnostyczne"za jedyne 149 PLN :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 jak słyszałem od handlarza zaufanego to już nawet niema co wierzyć w książki serwisowe na allegro jest ich pełno... i tu się nasuwa moje pytanie jak sądzicie TUV (ten przegląd) niemiecki jest też łatwo podrobić bo kupiłem auto z niedużym przebiegiem, nie miało ksiąski serwisowej jedynie TUV z przed niecałych 2 lat z przebiegiem 41 tys. a jak kupowałem auto miało 69 tys. no i jeszcze naklejka renault na drzwiach wskazująca następny przegląd przy 82 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Witam, to prawda nie da się sprawdzić historii auta w innej autoryzowanej stacji, nie istnieje coś takiego jak "baza wspólna renault", każdy kto mówi inaczej gada bzdury, sprawdzić jedynie można przeglądy gwarancyjne czy były wykonywane na bieżąco, a o sprawdzeniu przebiegu to tylko pomarzyć niestety wiedzą o tym dobrze handlarze aut, trzeba mieć albo szczęście albo zaufanie ale z tym drugim jest gorzej bo 95% aut ściąganych z zagranicy ma kręcone liczniki !! Pozdro W centralnym rejestrze gwarancyjnym sprawdzisz przy jakim przebiegu ostatni raz auto bylo w ASO. I tutaj mozemy zobaczyc ile KM przybywalo od serwisu do serwisu i wyeliminowac przypadek gdzie auto stoii w komisie w polsce i ma przebieg 50 tys a ostatni przeglad gwarancyjny mialo przy 150 tys Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawq Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Jeśli podepne zegary z innego samochodu to przebieg wyświetli sie z tamtego autka czy mój ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 przebieg jest pamietany w zegarach (przynajmniej tak jest w renowkach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi