DAWKA Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Witam. mam ten sam problem. kilka miesięcy temu sprowadziłem sobie autko z zagranicy - dokładnie z Francji. Niestety auto nie miało książki serwisowej więc nie znam w ogóle historii mojego samochodu i nawet nie wiem kiedy co było wymieniane a co gorsza ostatnio mam coraz większe wątpliwości co do stanu licznika!!! Chciałbym sprawdzić jakoś czy mój przebieg jest oryginalny. Czy można auto podpiąć pod kompa u mechanika i odczytać to jakoś? Jaki program jest do tego potrzebny. Słyszałem że Volkswageny maja dodatkowo przebieg zapisywany w sterowniku silnika ale nie wiem jak jest w Renaultach :/ bo w ASO w Tychach mnie totalnie olali mówiąc że po numerze VIN nie da się nic sprawdzić bo w 1999r ( rok produkcji mojej megi) renault nie miał jeszcze komputerowej bazy danych, z kolei w ASO w katowicach udzielili mi skąpych informacji których nawet nie chcieli mi pokazać tak jakby auto nie należało w ogóle do mnie :evil: tak więc zwracam się z pytaniem czy jest możliwość jednoznacznego sprawdzenia przebiegu po podpięciu kompa, czy jest to łatwo sprawdzić czy trzeba znać jakieś myki dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Tylko poprzedni właściciel auta jeśli mu ufasz i prawdę powie. W PL, tylko ASO lub Renault Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Jak auto sprowadzone to ASO i RP Ci nie wiele powie - może gdzieś wygrzebią to co było robione podczas gwarancji i to tyle najlepiej skontaktować się z ASO we Francji w którym auto było serwisowane (jeśli było) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 powinni wszystkie dane umieszczać w sieci tak jak szwedzi, proszę https://www21.vv.se/fordonsfraga/FragaPaAnnatFordon.aspx wpiszcie nr rej np tego auta ( SST404 ) wg oferty przebieg 160000km http://moto.allegro.pl/item502827907_renau...ull_okazja.html a wg szwedów miał w czerwcu przebieg 192914 km tylko 32 tys różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 W nowszych renówkach przebieg jest zapisany też w karcie. NIe wiem tylko czy jest to połaczone jakość z autkiemi przy zmianie przebiegu nie dokona się zmiana w karcie. W wawie czytnik widziałem u sepczyńskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 W nowszych renówkach przebieg jest zapisany też w karcieprzy hand free tez to dziala jezeli karta jezdzi caly czas w kieszeni spodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topol Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 równiez chciałbym poznać historię mojej reni?? wiec prosze jeśli ktoś wie konkretnie jak i gdzie ?? , moja renia pochodzi z importu z Belgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi