feliks123 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Witam wszystkich użytkowników forum a zarazem fanów Renault. Pozwoliłem założyć nowy temat ponieważ siedzę już około miesiąca szukam w necie i nic nie znalazłem ????. Problem polaega na tym , że w moim scenicku podczas jazdy po przekroczeniu 60 a dokładnie 65km/h słychać gwizd, szum,świst powietrza !!! Opiszę co zrobiłem aby zażegnać problem a wcześniej diagnoza ??? -szum występuje po przekroczeniu w/w szybkości ,rozpędziłem maszyne do 90km/h i wyłączyłem silnik!!!!! auto jechało siłą rozpędu szum (gwizd nie ustępuje), sprawdziłem osłonę silnika pod spodem czy coś nie wystaje oczywiście wszystko OK a szum dalej jest :) zdemontowałem belki bagażnika i nic ,jeździłem bez kołpaków -nic, szum występuje :) niezależnie na których oponach jeżdzę letnie czy zimowe (sprawdzałem specjalnie) szum jest wcześniej na tych samych oponach było ok - sprawdzałem uszczelki w drzwiach wyglądają Ok gdy prowadzę samochód mam wrażenie , że problem dobiega z prawej strony gdy jestem pasażerem to z lewej - tył przód podobnie pod spodem nic nie odstaje nie wisi mechanicy sami juz nie wiedza co jest przyczyną ????Liczę na pomoci pozdrawiam noworocznie [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 może wystarczy uszczelnić miejsce mocowania anteny z dachem? obklej taśmą klejącą i sprawdź czy dalej będzie świszczało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi1961 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Też wskazał bym na antenę.U mnie tak było.Trzeba ją uszczelnić od góry a dodatkowo zakłada się taśmę od spodu(pod oświetleniem kabiny kolo lusterka wstecznego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feliks123 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 tego jeszcze nie sprawdzałem ale panowie ktorego macie scenica ii tzn. z 2001rjest moj pozdrawiam i dzieki za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 dorzucę od siebie ze kołpaki zaczepione na plastikowych opaskach potrafią nie miłosiernie dać w kość :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feliks123 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Dzisiaj był dzień prawdy i niestety antena nie pomogła swiszczy dalej :) :) :) a co do kołpaków to jeżdzłem pare dni bez i też bryndza!!!!!!!!!!!!jednak dzięki za rady moze wsplnymi siłami cos wykombinuje pozdrawiam pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi1961 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 uszczelki w drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feliks123 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 uszczelki w drzwiach? Wyglądają, ze są OK ale nie wiem jak wyglada zła uszczelka tzn u mnie sa wszystkie całe bez dziur i wyladaja naprawde ok pozdrawiam i dzieki serdczne za rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majonez1970 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 A może zmieniana była przednia szyba i została źle założona? Gdzieś czytałem że ktoś miał tez taki problem i okazało się że to wina szyby (tzn. niechlujnego założenia), kolo pojechał na poprawkę i cisza i spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maytki Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Strzelam że to przez te szybki w drzwiach pod klamkami U mnie zaklejenie ich taśmą pomogło - wreszcie jest cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Ja przykleiłem kropelką i cisza. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feliks123 Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Strzelam że to przez te szybki w drzwiach pod klamkami U mnie zaklejenie ich taśmą pomogło - wreszcie jest cicho. Sory nie moge skojarzyc ktore szybki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Liczę na pomoc a bagażnik na dachu masz, lub ile i jakie anteny ? Spróbuj odkręcić. Albo niech ktoś prowadzi a ty dociągaj drzwi od wew. po kolei w ten sposób uszczelki wyeliminujesz. Później możesz spróbować otwierać okna tak na 3-5cm po kolei, złamiesz tym pęd powietrza w świszczącym miejscu i przynajmniej umiejscowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 feliks123,jak nie masz u siebie HF,to w drzwiach pod klamkami są takie czarne zaślepki i one nieraz hałasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 feliks123 Te szybki nie świszczą lecz "klepią" i to tylko te z przednich drzwi. Podkleić należy na silikonie bez octowym dosłownie kropelkę. U mnie były odgłosy których przyczyną była osłona dolna silnika która normalnie jest przynitowana do zderzaka a u mnie była przykręcona blachowkrętami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi