Cmikus Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zapowiada się ciekawie hehe Raczej się da trzeba by się z jakąś firmą skontaktować i zapytać co oni o tym sądzą. Dużo zależy od stanu silnika. I oczywiście od zasobności portfela. W Wałbrzychu jest gościu co ma turbo w fiacie cc ,i naprawdę wymiata nim. Kumpel się z nim ścigał honda accord 2.2 150 KM ale został że tak powiem zmiażdżony! Sam jestem ciekaw takiego seciku w silniku 1.6. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 a dlaczego ma być nie wykonalne ? jest tylko szkoda kasy na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Kasy szkoda ale miło można zaskoczyć kilku mistrzów prostej w swoich powojennych bawarach heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 szkoda kasy ze względu na marne podzespoły silnika, tłoki, korby itp a kutych nie ma szans kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbonne Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 ale słyszałem z forum że ktoś to zrobił w megi 1,4 16v i śmiga dobrze fajna sprawa . Kusi mnie to tylko czy to faktycznie bedzie funkcjonować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 snap ma racje kucie kosztuje, a osprzęt ciężko kupić poza tym podzespoły do megi będą dużo droższe niż np do hondy civic V"jajka" dużo osób przerabia hondy a megany niestety jeżdżą na fabrycznym sprzęcie. Najlepiej jakby fabrycznie było turbo zamontowane np silnik 1.8T VW, niewysilona turbina da się podkręcić do 180KM na samym programie. Także lepiej chyba swapa zrobić na silnik od laguny 2.0T i można się wtedy bawić a i efekty będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbonne Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Wiem że wszystko kosztuje ale mam sentyment do mojej megi ale troche denerwoje mnie ta niemoc w tym silniku. Za 5 jak by sie dalo to zrobic i by to sie przyjelo w tym silniku to czemu nie pomyslal bym o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 poszukaj na forum meganecoupe.pl tam z 1.6e są w stanie wyciągnąć 20-30 km dodatkowych, bez turbo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbonne Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 NO co ty da sie bez turbo tyle wycisnąć zabieram sie za szukanie .Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 1.6e dosyć nieźle poddaje się obróbce, nie to co 2.0 8v, które nawet rzadko serię trzymają :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 NO co ty da sie bez turbo tyle wycisnąć zabieram sie za szukanie .Dzieki sportowy wałek, dolot,wydech,strojenie i tez parę ładnych tysięcy zapłacisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbonne Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Jakby tak wycisnac z tego silnika 110 albo lepiej ze 120 to bym byl szczesliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 snap a ty caly czas o tych tysiaczkach i nieopłacalnosci. Wiadomo ze wsadzenie turba to duzy koszt ale wrazaenia i emocje mysle ze nie zapomniane sadze ze jezeli ktos ma fundusze to moze sobie to zrobic tylko ze trzeba przygotowac silnik pod turbo nie wiem czy remont silnika nie byl by wskazany a i hamulce pasuje poprawic, to wszystko pochlania mnostwo czasu, jezeli jestes cierpliwy masz pieniadze i lubisz swoje auto to rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 renault nie robi silnikow podatnych na uturbianie i szkoda pakowac w to kasy jak ma sie rozleciec po miesiacu o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 dlatego tez wczesniej robi sie remont silnika zeby sie nie rozlecial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi