ziolo Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 No tak. Ale 2.0 16V nie będzie jechało tak jak 2.0 8V Turbo a jak myślicie ile trzeba wydać za profesjonalny montaż z dostrojeniem i z wymianą części na kute żeby to wszystko działało jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 w klubie Renault Clio gość zrobił silnik 1.8 16v podkuty cały, ostre wałki itp to miał chyba koło 180km, a koszt powyżej 20.000 zł kilka cen ze strony re5pect.pl: kute korbowody - 3750 zł kute tłoki - 2900 zł wałki rozrządu - 2490 zł wzmocniony pasek rozrządu - 279 zł regulowane koła rozrządu - 1250 zł więc jak zrobisz turbo do zwykłego silnika to po 50-80.000 km silnik wyzionie ducha jak nie wcześniej, będzie się grzał itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 co do turbo w takim silniku to w/g mnie głupi pomysł rób swapa tak jak ci radzą chłopaki jedyny minus w tym przypadku to większa podsterownośc... zresztą 5000zł to same turbo (napisz jeszcze jakie bo garret 34 to chyba max do tego auta) i to w wersji soft a do takiego turbo to i bys musiał chłodzenie robic całe od zera + zawias (spręzyny + amory) + heble (tarcza przynajmniej 280mm może i nawiercana + dobre klocki np EBC green stuff:) ) + jakies fajne kółka (np 16) z oponami koszt więc jest dużo wiekszy anieżeli 5000zł a zresztą jak już bys miał turbo to trzeba by było wydech na zamówienie zrobic cały począwszy od kolektora (sam kolektor to 1000zł minimum). W Warszawie jest typ który z kwasówki robi wydech na zamówienie włącznie z kolektorem (ceny do 1800zł w góre) + inne mody typowo designowe a skoro juz jestesmy przy tuningu to swoją droga widziałem ostatnio cos taiego; auto na zagranicznych blachach,ale własciciel polak tył piękny,reszta do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Tyl spoko reszta to wiocha w/g mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 tył ładny, nawet bardzo, ale reszta niezaciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Fajna inicjatywa, ale zestawienie kolorów niezbyt. zdrówko :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 a mi to juz sie nie chce komentowac tego turbo :evil: powinien byc przepis ze ten kto zakłada taki temat pokazuje saldo rachunku z minimum 10tys zł a jesli chodzi o zdiecia to nawet spoko tylko ze jakos to auto sprawia wrazenie surowego :) lecz to tylko moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 festyniarska te Megana. Przedni zderzak porażka na maxa, kolory nie pod to auto tzn auto nie w kolorach pod ten tuning. Ogólnie nędza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dave Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 ponoc renowki nie za bardzo lubia T. :roll: ale ile z tego prawdy?? sam sie zastanawiam co dlubnac, mysle zena poczatek pojdzie podstawa, czyli wdech i wydech ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Nawet wycieraczka zginęła no cóż. Sam nie wiem co z tym Turbem skoro tyle jest komplikacji :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 taka ciekawostka Scenic Turbo http://youtube.com/watch?v=qsRJbegWvOU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbonne Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Witam mam takie pytanie czy ktoś z was wie kto próbował zamontować turbinę bo słyszałem że są tacy co tego dokonali i działa . Szukam kogoś kto to już zrobił bo sam o tym myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 5-7 tyś już ci przeszło ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeloNek Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Przyznam że bardzo ciekawie zapowiada się ten temat Sam jestem ciekawy efektu Osobiście widziałem taki patent w siennie 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbonne Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 snap to już wiem że 5-7 ale czy to jest wykonalne i czy bedzie działać poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi