snap Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 co po remoncie jak korby Ci wyskoczą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoMCKP Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Jakby tak wycisnac z tego silnika 110 albo lepiej ze 120 to bym byl szczesliwy. tyle to bez turbo kolektor + wydech 2" obrobić dobrze głowice i przy okazji kolektor ssący ostrzejszy wałek + regulowane kółko stożek i zestroić to na końcu koledze na rolkach pękło 125/170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 silnik sie zakowa, odelza, ile 2.0 16v jezdzi uturbionych albo R19 1.8 16v gdzie silnik 8v jest bardziej wytrzymaly Popraw posta by tekst był zrozumiały. Ja nie kumam o co biega. :-/ - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 chodzi o kute tloki i odelzenie kola zamachowego [ Dodano: 2008-01-14, 15:28 ] W Wałbrzychu jest gościu co ma turbo w fiacie cc ,i naprawdę wymiata nim. Kumpel się z nim ścigał honda accord 2.2 150 KM ale został że tak powiem zmiażdżony! Sam jestem ciekaw takiego seciku w silniku 1.6. Pozdro zadne lol :shock: :evil: .zobacz sobie dane techniczne accorda, to zrozumiesz to bardzo szybko. Ja mialem przyjemnosc jezdzic uturbionym SC 1,2 (wczesniej swap z punto) i sie nie dziwie. Sam swap na 1,2 (80km) i dlasza obrobka (nie chce mi sie pisac o kwestiach oczywistych) daja Ci 100km, ok 8,5 s do setki i 15,5 na cwiartke. Popatrz, przenalizuj, zrozum pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas3003 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Jak dla mnie ten filmik scenica z turbo to nic specjalnego,chyba ze turbo dodalo mu 10 kucy wiecej,ale taki silnik z laguny 2.0T albo 3.0 v6 to juz ciekawa sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 5-7 tyś już ci przeszło ?? Myślę że da się to załatwić taniej. Zestaw turbo plus reszta można (jak się ma od kogo) załatwić ze stanów za nieduże pieniądze. Pozostaje jedynie cena montażu i dostrojenia. Myślę że w 4 tys można by się zmieścić. Sam rozważam taką opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 ten accord to złom jeśli o to chodzi ciężki i wogóle. A pozatym silnik słabo sie troche wkręca jest na gazie i ma 230 tyś km. hehe Pozdro i montujcie turbo albo piszcie inne plany na podniesienie mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Myślę że w 4 tys można by się zmieścić a ja nie........chyba ze zrobisz to w jakims pseudo fachowym warsztacie kupujac regenerowana turbine, a caly kit rozleci Ci sie po 1000km zobacz na ceny nowych kitow, albo po prostu na ceny samych turbosprezarek zapraszam do obejrzenia oferty firm typu garrett, KKK,IHI, Schwitzer a przekonasz sie jakie sa ceny... ja strzelam na 8 kawalkow jezeli chodzi o kompleksowy kit z robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Human Resources ma racje 4 tyś to za mało. Był kiedyś artykuł bodajże w GT lub Maxi Tuning o turbinach i ich montażu pisali żeby silnik przygotować naprawdę dobrze i fachowo wszystko zamontować potrzeba ok 10k to jest spora inwestycja biorąc pod uwagę wiek silnika i małą ilość części. Lepiej zrobić swapa jak już wcześniej wspominałem na silnik już fabrycznie uturbiony i podrasować go żeby był wytrzymalszy-> kucie i jakimś programem nowym spiąć wszystko Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi