flejter Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam. Musze wymienic oslone przegubu, i mechanik zazyczyl sobie za robocizne i przegub 150 zł duzo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas0305 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 ale mówimy o przegubie czy tylko osłonie post jest nieprecyzyjny troche B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas0305 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 musi wymienić osłonę przegubu a mechanik powiedział że robocizna i przegub za 150. więc się pytam czy to ma być sama osłona czy cały przegub bo jak cały przegub to raczej tanio skro sam przegub kosztuje 200 stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 150 zł duzo ? jak sama osłona to metodą klasyczną + plastikowa osłana czyli normalna cena a bardzo dużo jeżeli założy silikonową (maszynką przez przegub, 15min roboty) osłonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flejter Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Chodzi konkreteni o taka czesc http://www.allegro.pl/item878677952_oslona...egane_scen.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas0305 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 dziś byłem na przeglądzie. za wymianę osłony przegubu prawego liczą sobie 85 za osłonę i 100 za wymianę. suma 180 zł. no i mam dylemat. bo mechanik nie umiał powiedzieć czy wymiana samej osłony przegubu wystarczy czy może trzeba będzie wymieniać pół oś. ale mówił że on by najpierw robił samą osłonę. co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 jeżeli nie słychać przegubu, wyczyścić , założyć nowy smar grafitowy i nową osłonę. Bez sensu iść w koszty na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1982 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 vivaldi ma racje jeśli nie słuchać przegubu to nie ma sensu go wymieniać. Wojtas 0305 a na przeglądy jezdzisz do ASO?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas0305 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 nie nie. pojechałem do polecanego w Gdańsku warsztatu. dałem 30 zeta za przegląd zawieszenia przegubów łożysk itd. chciałem wiedzieć czym jeżdżę. dzięki za radę. ja nie wiem czy słychać czy nie bo mam małe doświadczenie z samochodami jeszcze. ale raczej nie jest źle. zrobię tylko osłonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Craigh Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam, odgrzewam kotleta, muszę wymienić osłonę zewnętrzną bo jest dziurka i wyłazi smar. Kupiłem uniwersalną silikonową i taki lejek bo podobno łatwo się zakłada. Rozumiem, że należy odłączyć zwrotnicę od wahacza i wybić półoś, następnie nasunąć osłonę? Czy potrzebuję jakiś specjalnych narzędzi w stylu ściągacz itp.? Jak będzie z wysuwaniem półosi ze zwrotnicy? OK, już po sprawie, okazało się że najłatwiej i tak będzie odkręcić amortyzator (dzięki za radę).. sworznia w ogóle nie ruszałem. Natomiast jeśli chodzi o osłonę lateksową, co to niby uniwersalny wynalazek i nie trzeba rozbierać przegubu..hmm.. na pewno nie było tak łatwo jak w filmiku instruktarzowym, trzeba jednak dużo siły żeby to przepchnąć przez ten lejek ale się da.. osłona siedzi elegancko, nic nie trzeba było przycinać - zobaczymy jak się będzie sprawować. Ogólnie to chyba mogę polecić - w miarę łatwe do zamontowania, nawet w warunkach polowych choć trochę zabawy jest. Największe gó.no to jednak ten grafitowy smar - glut pcha się wszędzie i jest syf ! Edytowane 10 Maja 2011 przez Craigh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi