art Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam, mój akumulator pada, chociaż nie powinien bo zakupiłem go jakoś ok 2 lat temu, może 2.5 , paragonu mi nie dali i nie mam jak tego cholerstwa zareklamować :-/ Chcę kupić nowy, ale czy da się sprawdzić, tak jak w przypadku opon, rok produkcji akumulatora ? Żebym nie dostał jakiegoś leżaka magazynowego z okresu międzywojennego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 art, podjedź do "A-BEST" AKUMULATORY KUSTRONIA 38A w Bielsku, firma stara jak świat, handlują tylko akumulatorami, duży wybór, aku świerzutkie nie kupisz tam starego złoga. Co do daty produkcji :-/ Trochę ciężka sprawa, mi odczytał jeden kolo spec od aku w necie datę ale już po zakupie. Trochę się nad tym sam głowiłem ale nie znalazłem jakiejś uniwersalnej metody na jego identyfikację. Data jest zaszyfrowana w kodzie i różnie się ją odczytuje u różnych producentów. Możesz trochę o tym poczytać na tej stronce B) http://www.akumulator.pl/forum/index.php A jeśli koniecznie chciałbyś poznać datę prod. swojego aku, to pisz do mnie na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi