Karol_17 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Witam . Wczoraj stałem sie posiadaczem Renaty z 1996 r z silnikiem 1.4 . i stad pytanie czy da sie dołozycz obrotomierz do niej ? bo tak jakos smutno bez niego . ? B) B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 kupić licznik z obrotkiem.Mam takowy,jakby co to PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3miX Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Nie będę zakładał kolejnego tematu z tym samym pytaniem ;) mam megane I z dieslem 1.9 Gdzie będę musiał wpiąć sygnał do obrotomierza (Skąd go brać), ponieważ w moim aucie również jest ten nieszczęsny zegar zamiast obrotomierza i czy po wymianie wszystko będzie w 100% kompaktybilne ? do kolegi wyżej oczywiście PW ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 do kolegi wyżej oczywiście PW ;) Kolega wyżej ma, z tego co czytam zegary z benzynki, a tam obrotek jest inaczej wyskalowany, więc do diesla raczej się nie nadaje. Diesel nie wykręca takich obrotów. A choćby nawet pasowało elektrycznie, to od razu będzie widać że przekładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3miX Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 cięcie No tak... szkoda, a w jakich nazwach szukać pasującego licznika na portalach aukcyjnych (niestety na mechanice i samochodach znam się kiepsko), więc wasza fachowa pomoc mile widziana ;), tak abstrahując- da się założyć wersje z komputerem ? ;) ? Regulamin proszę sobie przypomnieć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 R3miX, są już tematy o przekładce zegarów na takie z kompem i co trzeba przerobić w połączeniach, jak również zamiana liczników z zegarem na takie z obrotomierzem. No i oczywiście opis jak to podłączyć. Poczytaj trochę, poszukaj w tematach, to tu jest i nie każ nam tego pod Twoim postem pisać ponownie. A gdzie to jest ;) My też to byśmy musieli odszukać, ale to bardziej w Twoim interesie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 gojgien, skoro kolega napisał PW ,to odpowiem,nieco powtarzając już słowa poprzednika,zegary z benzynki nie pasują do diesla ,gdyż po podłączeniu odrazu wyskoczą wysokie obroty ,lepiej zakupić zegarki od diesla .W ph2 już to różnicy nie robi .Jeśli chodzi o zegary mam 2 sztuki,z białymi i czarnymi tarczami ale do aut z silnikiem benzynowym . zegary do diesla : http://moto.allegro.pl/item1047303454_zega...iesel_w_wa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3miX Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 No to szkoda, zegary do Diesla są mniej dostępne i droższe ... Czytałem o przekładkach (fajny tutorial tu jest ) i mam pytanie, jeżeli mam wersje jagger (z analogowym przebiegiem) i wstawię taki http://www.allegro.pl/item1040687081_renau...ary_europa.html z komputerem to czy kostki będą pasować i nie będę musiał prowadzić żadnego innego sygnału aniżeli ESD (obok lampy przedniej) ?, czy lepiej po prostu kupić w wersji jagger (będzie wszystko pasować ? - znalazłem za 60 zł) Nie ukrywam że najbardziej zależy mi zaraz po obrotomierzu o ilości spalanego paliwa (samochodem będziemy dojeżdżać do szkoły 30km w jedną stronę, więc muszę wiedzieć ile mniej więcej pali) i co pokazują te wyświetlacze od radia ? mój jest taki http://www.allegro.pl/item1025483991_panel...coupe_96_r.html a znalazłem taki - 2 pola z informacjami ... - będzie pasować czy lepiej kupić taki jak jest ? http://moto.allegro.pl/item1046634008_rena...lacz_radia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 licznik z linka nie posiada komputera pokładowego,więc spalania wyświetlał nie będzie .Jeśli chodzi o wyświetlacz to pokazuje on jedynie temperaturę,i czas ,jesli ktoś posiada orginalne radio i ma fabryczną instalację wyprowadzoną to wyświetlacz z ostatniego linka będzie pokazywał informacje z radia . Licznik z komputerem pokładowym do diesla w Mi phI to byłby teraz rarytas ;) szybciej wyjdzie zaadoptować licznik od Megane po liftingu ,schematy i opis jest już na forum . 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi