Human Resources Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 jak w temacie odbudowa auta praktycznie od zera jak dla mnie niesamowite; tak wygląda; http://server6.theimagehosting.com/image.php?img=3.610.JPG tak wyglądała; http://server6.theimagehosting.com/image.php?img=2.948.JPG pełny opis projektu zachęcam do obejrzenia;311 zdjęc http://www.mat.fi/project1984toyotacelicaturbo.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzibziak Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Bardzo lubię ogladać takie storny, w Polsce też potrafią (tematyka podobna, tylko autka nieco inne ) www.mercedesstory.pl http://www.mb230.prv.pl/ www.zelazko.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 www.cultstyle.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Kawał solidnej roboty, po obejżeniu tegoi dopiero zdałem sobie sprawę jak "spartaczona" jest moja :-/ za to jeszcze starsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 31 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 mimo iz to forum megae to wrzuc fotki swojej japońskiej maszynki i napisz cos o jej renowacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Skoro tak prosicie :-P Lejdiz ent dżentelmen o to jedyna w kraju Corolla KE50 (jeśli są inne ke50 chętnie nawiążę kontakt). Wiem o 2 sztukach TE51 – z czego jedna na otom oto.pl – ale to są inne modele, to dla tych którzy zaczną zarzucać mi nieprawdę. Data urodzenia 1978r, w odległej Japonii, silnik 3K – 1166cm- 55KM, klasyczna konstrukcja: rama, RWD, niepowtarzalne nadwozie, nisko, głośno, pure oldschool :) i to mnie urzekło. Nigdy wcześniej nie miałem normalnego auta tzn. popularnego oprócz pierwszego 126p lata temu. Wszystko potem to wyjątki na dużą lub większą skalę :) Ale po kolei. Koszmar zaczął się w grudniu 2004 – w cenie pralki kupiłem auto, japońskie, unikalne, z grubsza zadbane i bez wyraźnych wad – oto kilka zaprawek w 3-4 miejscach. Auto sprzedawali spadkobiercy, w dodatku w moim mieście. Szukałem auta za parę złotych aby przejeździć zimę i ewentualnie kawałek wiosny, a potem – potem miał być normalniejszy samochód. Popełniłem błąd najpierw dokonałem zakupu, a dopiero potem zasiadłem przed monitorem i zacząłem szukać i pytać. Niestety nie wiele się dowiedziałem. Części nie ma, model rzadki, wszędzie szczególnie w Europie. Zresztą wystarczy zobaczyć jak % wygląda reprezentacja tego nadwozia na tle innych KE25, KE30 czy KE35. Auto do tej pory częściej stoi niż jeździ albowiem pochłonęło już kilkanaście tysięcy i nadal jest niedopieszczone tak jak należy :cool: Co zostało zrobione – praktycznie totalna odbudowa: - Blacharka - Lakierowanie (kolor dobrany według tabliczki znamionowej) - Kapitalka silnika (zrobiona po kupnie 2 silników i skrzyni biegów) - Nowe Amory KYB - Większe oponki BF Goodrich na felgach od wersji 1,6 :P - Masa mechanicznej roboty i takie tam inne. - Nowy układ wydechowy Przywłaszczyłem sobie tytuł najstarszej Corolli w kraju w takim stanie i w rękach prywatnych :hyhy: ; nie mam zaplecza, co tygodniowych kurierów z całego świata i kupy kasy :zalamany: niestety. Jestem humanistą i dopier dzięki temu kawałowi złomu dopiero nauczyłem się co nieco i mogę pomóc innym całkiem obcym osobom, które nagle po coś do mnie piszą. Po 2 latach dłubania to cieszy. Jeśli ktoś chciałby fotki to kilka jest: Stan aktualny Cała droga "od zera do bohatera" Mój katalog mojego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 w Warszawie jeden dealer Toyoty ma czerwoną Corollę z końca lat 60. z pierwszej serii (była kiedyś w Automobliście prezentowana) i tamta też jest igiełka, co nie umniejsza wyjątkowości twojemu autku, duże brawa za trud włożony w jej ratowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 5gra - auto piękne, podziwiam wytrwałość! Ps: przypomina mi mojego wymarzonego, kiedyś Forda Capri Mk3.. Ciut, ciut. :) Dasz się kiedyś tym cudem przejechać? A chociaż wsiąść? do tego 'cacka' 8-) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Dasz się kiedyś tym cudem przejechać? A chociaż wsiąść? do tego 'cacka' ? z wsiadaniem nie ma problemu - jak buty wytrzepiecie A z przejażdżką może cos tez wynyślimy, ale to juz nie jest jasna strona tego autka :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 5gra-respect za wytrwałośc a co do toyot to u mnie w rodzinie były 3;1 corolla i 2 cariny;chyba najlepsze auta pod względem jakości jakie sie u mnie przewinęły... a z samch toyot to mnie zachyca ae 86 gt levin i trunero czyli japoński drift w wydaniu klasyk na zdjęciach warszawski levin (stoi czasem na sadach) jako demo car + bardzo sympatyczna hostessa Asia (wykonane kwiecień 2007 Warszawa Bemowo) (rozumiem że ten wskażnik ilości sciągnięc zdjęc levina to dlatego że nagle wszyscy zainteresowali sie tym autem ;-) :) :-P ) uwielbiam oglądac kreskówkę initial d style z levinem w roli głównej (jeśli ktoś wie o co chodzi :) ) ale chyba najlepsza jest czwarta częśc strasznie zajawkowa sprawa,jeśli ktoś nie widział to polceam.mozna sie wciągnąc... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOKRA1 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 No to się dołącze troszeczkę do tematu :) TO cudo jest z 76" i nadal na chodzie :) :P Bez napraw większych :P ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 czy ja dobrze widzę, że to 600? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOKRA1 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Ach te chromy i ta powalająca poj. 600 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 ma włoskich podzespołach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 TOKRA1, krótko się wypowiem. Po prostu wymiatasz Maluch pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi